Cantina Santa Tresa
Begin jaren negentig ontdekten broer en zus Stefano en Marina Girelli, wijnondernemers uit Trentino, de prachtige wijngaarden van Sicilië.
In 2001 werd Santa Tresa overgenomen door Stefano en Marina, die meteen begonnen met het project om het hele landgoed volledig te reviseren - een enorme taak die werd gestimuleerd door het warme en gastvrije karakter van Sicilië.
In een soort "omgekeerde migratie" van van het noorden naar het zuiden komen, in plaats van andersom, zijn Stefano en Marina verliefd geworden op Sicilië.
Een ontmoeting van dertig jaar ervaring in Trentino en het echte Sicilië, dit is een ander voorbeeld van Sicilië dat zijn deuren opent voor alle culturen.
De kwaliteit en het karakter van de wijnen zijn een direct resultaat van de toewijding van de mensen die bij Santa Tresa werken, die elke dag iets van zichzelf geven.
De mensen achter de wijnen zijn een van onze belangrijkste troeven. Ze gaan iedere dag opnieuw de uitdaging aan, wat het creatieve vermogen voedt om innovatieve wijnen te produceren.