Wijnblogs van Henk-Jan
Mijn naam is Henk-Jan, 54 jaar en mede-eigenaar van De Druivenboer. Op jonge leeftijd heb ik een fascinatie voor wijn ontwikkeld door in contact te komen met mensen die mij geïntroduceerd hebben in de culinaire wereld van de klassieke wijnlanden.
Negen van de tien keer heeft mijn keuze van een wijnfles een Frans etiket, maar ik waardeer ook zeker mooi gemaakte wijnen uit de nieuwe wijnwereld.
Mijn werk heeft me op veel mooie plekken gebracht, hier heb ik eet- en drinkculturen leren waarderen en vooral het genieten hiervan.
Ik herinner mij nog heel goed mijn eerste Pommard uit de Bourgogne In een restaurant aan de Boulevard Haussman in Parijs. Dit was voor mij de ultieme wijnervaring en dat smaakte naar meer uitzonderlijke wijnen.
Momenteel ben ik bezig om mijn vinologen opleiding af te ronden , dit heeft enorm bijgedragen aan mijn kennis en vooral de technische aspecten van wijn.
Wijn is beleving, en voor mij vooral genieten, met de mensen om mij heen. Hierbij hoort lekker eten en samen koken wat samen met wijn mijn grootste liefhebberij is.
Ik wil jullie meenemen in mijn ervaringen en hoop iets van mijn fascinatie voor wijn op jullie over te brengen.
“Zo zelfverzekerd mogelijk graai je uiteindelijk die fles met dat duur uitziende etiket mee”
Wijn is lekker of niet lekker. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Maar, heb je wel eens nagedacht waarom je de ene wijn lekker vindt en de andere niet?
Chateau Camparnaud Noblesse & Château Champarel Pécharmant Cuvée Prestige 2014
Toen ik eind jaren tachtig serieus geïnteresseerd raakte in wijn was dat voornamelijk rood en altijd uit de Médoc en rond Bordeaux waarbij vooral Graves
Passione Sentimento Veneto Bianco
Hongry Food on Instagram Koken met wijn? Hoe doe je dat? Nee, ik bedoel niet het glaasje wat je nuttigt bij het bereiden van een
Mâcon Pierreclos 2018 Albert Bichot
Dit is een van de allerlekkerste (Na)-Zomerwijnen. Gemaakt van 100% Gamay, die andere blauwe druif die naast superster Pinot Noir in de Bourgogne woont. Iets
Albert Bichot Crémant de Bourgogne Brut Blanc de Blancs, Pure’ 2019
Crémant de Bourgogne kreeg zijn officiële Appelation Contrôléestatus in 1976. Ondanks het feit dat Champagne wereldberoemd is geworden met een aparte status kunnen ze er
Marchesini Marcello Chiaretto Spumante Brut
Een flesje bubbels, trek je niet zomaar open toch? Ik vind het altijd iets feestelijks hebben en afgelopen donderdag was zo’n feest momentje. ’s-Morgensvroeg heb
Salcuta Merlot
Bij Moldavië denk je niet meteen aan goede wijn. Toch wordt in dit land al eeuwen wijn gemaakt, en steeds beter. Moldavië ligt tussen Oekraïne
Wijnblogger Henk-Jan
Mijn naam is Henk-Jan, 54 jaar en mede-eigenaar van De Druivenboer. Op jonge leeftijd heb ik een fascinatie voor wijn ontwikkeld door in contact te komen
Château Camparnaud ‘Prestige’
Je hebt van die dagen die perfect zijn perfect voor rosé en afgelopen zondag was zo’n dag! Na een heerlijke wandeling bij het Lutterzand en