Maak kennis met onze wijnbloggers

Jonathan

“Mijn motto is dat de geneugten van het leven zoals lekkere wijn rust kan brengen in ons drukke dagelijkse bestaan”

Norbert

“Nog steeds ontdek ik elke keer weer nieuwe dingen in wijn”

Lieselotte

“Een echte wijnliefhebber! Maar dat is eigenlijk niet altijd zo geweest”

Henk-Jan

“Wijn is beleving, en voor mij vooral genieten met de mensen om mij heen”

Lees de verhalen van onze bloggers
Wijnlogger Norbert - De Druivenboer

Tweede kerstdag bij Norbert

Tweede kerstdag is traditioneel een wat relaxtere dag bij ons en we hadden dan ook een overzichtelijk plan gemaakt: één wijn en één (hoofd) ingrediënt. Het werd een “Lobster/Riesling avond”. 

De wijn: “Georg Frischengruber Riesling Federspeil Terrassen Wachau 2017” uit Oostenrijk, een hele mond vol en zo was de wijn ook! Populair gezegd: wat een toppertje. 

Lees Verder

Feestdagen bij Jonathan

What about Holiday’s

Om heel eerlijk te zijn ben ik niet de grootste feestvierder!

De dagen zoals kerst en Oud/Nieuw zijn voor mij zoals andere dagen, wat wil.zeggen dat ik probeer om elke dag te genieten van lekkere wijnen en heerlijk eten.

Maar natuurlijk doen we wel iets extra tijdens deze vakantiedagen…

Zoals jullie ondertussen wel weten, ben ik een favoriete liefhebber van de Champagne Vollereaux Brut Nature.

Deze ontkurkte we dus enkele malen..

Ik en de kids starte met hapjes en de champagne natuurlijk (ze zijn steeds geïnteresseerd wat de papa ontkurkt) en ja hoor ze proeven mee….

Top om te starten als apero met de mooie combinatie !.

Lees Verder

Team De Druivenboer

Chateau Camparnaud Noblesse & Château Champarel Pécharmant Cuvée Prestige 2014

Toen ik eind jaren tachtig serieus geïnteresseerd raakte in wijn was dat voornamelijk rood en altijd uit de Médoc en rond Bordeaux waarbij vooral Graves mijn voorkeur hadden. Dit heeft lang geduurd en nog steeds kies ik vaak wijn uit deze streek.

Rosé was iets wat ik liet liggen voor jaren.. proefde weleens maar het was niet aan mij besteedt.

Hierin is pas sinds een  aantal jaren verandering in gekomen. En sinds mijn interesse in deze wijn is ‘noem het toeval‘ het  marktaandeel wereldwijd groeiende.. De laatste 2 jaar zelfs 30%. 

Voor het diner beginnen we altijd met een  lekker broodje. Vandaag belegd  met foie gras op een bedje van rucola met balsamico. Met alvast een glas Pécharmant.

Lees Verder

 

Wijnblog De Druivenboer

'Passione Sentimento Veneto Bianco’

Koken met wijn? Hoe doe je dat? Nee, ik bedoel niet het glaasje wat je nuttigt bij het bereiden van een maaltijd. Maar juist de wijn echt een onderdeel maken van je gerecht.

Mijn jongste herinnering aan de geur van wijn in een gerecht (misschien wel voordat ik wist wat wijn was) is die van mijn moeder die een scheut wijn toevoegt aan haar eigen versie van ‘Ossobuco’. Nog steeds, elke keer als ik zelf wijn tijdens het koken in de pan schenk, ruik en zie ik mijn moeders gerecht zo voor me.

Maar vandaag draait alles om lasagne. Lasagne bolognese om precies te zijn. En wat is er beter dan een Italiaanse wijn te gebruiken voor zo een typisch Italiaans gerecht?! Mijn keuze viel op de ‘Passione Sentimento Veneto Bianco’. Een droge, complete witte wijn met een sterk verhaal.

Lees Verder

Passione Sentimento Veneto Bianco De Druivenboer

Marchesini Marcello 'Chiaretto Spumante Brut'

Tijd voor bubbels! 

Een flesje bubbels, trek je niet zomaar open toch?

Ik vind het altijd iets feestelijks hebben en afgelopen donderdag was zo’n feest momentje. ’s-Morgensvroeg heb ik een fles Chiaretto Spumante Brut in de koelkast gelegd.

Ik heb mijn vriendin een appje gestuurd met de vraag of we in de middag samen een glas van deze goed uitziende mousserende rosé met mij wilde gaan drinken.

Lees Verder

Winkelmand
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0