Maak kennis met onze wijnbloggers

Jonathan

“Mijn motto is dat de geneugten van het leven zoals lekkere wijn rust kan brengen in ons drukke dagelijkse bestaan”

Norbert

“Nog steeds ontdek ik elke keer weer nieuwe dingen in wijn”

Henk-Jan

“Wijn is beleving, en voor mij vooral genieten met de mensen om mij heen”

Lees de verhalen van onze bloggers

Salcuta Pinot Gris

SALCUTA sinds 1995

Waar de lucht de aarde ontmoet,op een land dat door God is aangeraakt, en waar je omringd wordt door kilometerslange wijnstokken die baden in de zachte zon!

Deze mooie omschrijving van het domein SALCUTA !

Het wijngebied Stefan Voda waar de wijngaarden van het wijndomein “Salcuta” liggen wordt terecht beschouwd als het meest gunstige wijngebied in Moldavië.

De samenstelling van de bodem en de klimatologische omstandigheden zoals de richting van de wijngaarden in het zuiden en oosten en de nabijheid van de Zwarte zee zijn ideale omstandigheden voor het rijpen van de druiven en zorgen voor uitstekende gebalanceerde wijnen.

Lees Verder

Wijnlogger Norbert - De Druivenboer

Paul Achs ‘Neusiedlersee Burgenland Blauer Zweigelt' 2018

Oostenrijkse wijnen hebben me de laatste tijd behoorlijk verrast. Vooral frisheid, zuivere fruitigheid en authentiek karakter vallen mij vaak op. Het zijn wijnen met een eigen “smoel” en ze kunnen ook qua prijs kwaliteit goed meekomen in het grote wijnaanbod. 

Zweigelt is de meest aangeplante blauwe druif in Oostenrijk en geeft van frisse tot meer complexe wijnen.

Deze wijn heeft “best of both”: een bijna citrusachtige frisheid, met daartegenover meer donkere smaken. Een wijn die je niet gemakkelijk in een hokje plaatst (en wie houdt er nu van hokjes…).

Lees Verder

Team De Druivenboer

Chateau Camparnaud Noblesse & Château Champarel Pécharmant Cuvée Prestige 2014

Toen ik eind jaren tachtig serieus geïnteresseerd raakte in wijn was dat voornamelijk rood en altijd uit de Médoc en rond Bordeaux waarbij vooral Graves mijn voorkeur hadden. Dit heeft lang geduurd en nog steeds kies ik vaak wijn uit deze streek.

Rosé was iets wat ik liet liggen voor jaren.. proefde weleens maar het was niet aan mij besteedt.

Hierin is pas sinds een  aantal jaren verandering in gekomen. En sinds mijn interesse in deze wijn is ‘noem het toeval‘ het  marktaandeel wereldwijd groeiende.. De laatste 2 jaar zelfs 30%. 

Voor het diner beginnen we altijd met een  lekker broodje. Vandaag belegd  met foie gras op een bedje van rucola met balsamico. Met alvast een glas Pécharmant.

Lees Verder

 

Wijnblog De Druivenboer

'Passione Sentimento Veneto Bianco’

Koken met wijn? Hoe doe je dat? Nee, ik bedoel niet het glaasje wat je nuttigt bij het bereiden van een maaltijd. Maar juist de wijn echt een onderdeel maken van je gerecht.

Mijn jongste herinnering aan de geur van wijn in een gerecht (misschien wel voordat ik wist wat wijn was) is die van mijn moeder die een scheut wijn toevoegt aan haar eigen versie van ‘Ossobuco’. Nog steeds, elke keer als ik zelf wijn tijdens het koken in de pan schenk, ruik en zie ik mijn moeders gerecht zo voor me.

Maar vandaag draait alles om lasagne. Lasagne bolognese om precies te zijn. En wat is er beter dan een Italiaanse wijn te gebruiken voor zo een typisch Italiaans gerecht?! Mijn keuze viel op de ‘Passione Sentimento Veneto Bianco’. Een droge, complete witte wijn met een sterk verhaal.

Lees Verder

Passione Sentimento Veneto Bianco De Druivenboer
Winkelmand
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0