Maak kennis met onze wijnbloggers

Jonathan

“Mijn motto is dat de geneugten van het leven zoals lekkere wijn rust kan brengen in ons drukke dagelijkse bestaan”

Norbert

“Nog steeds ontdek ik elke keer weer nieuwe dingen in wijn”

Henk-Jan

“Wijn is beleving, en voor mij vooral genieten met de mensen om mij heen”

Lees de verhalen van onze bloggers
Wijnlogger Norbert - De Druivenboer

Montravel Sec 2019 Laulerie - Dubard

Bergerac….wat een fijn wijngebied is dat toch. En met zoveel variatie: krachtig rood, complex wit, weelderig zoet…

Montravel, ten westen van Bergerac, is een gebied waar mooie aromoatische en frisse wite wijnen worden gemaakt, van vooral de Sauvignon Blanc druif. 

Ik heb een haat/liefde verhouding met deze druif, soms vind ik ze irritant strak met een (te) sterke buxus geur, maar vaak geniet ik er ook ernorm van: complex, gul en aromatisch. Deze Montravel valt in ieder geval in de laatste categorie!

Lees Verder

IGP PÉRIGORD 2019 LOL BY LAULERIE ROSÉ

Rosés are red 

Violets are fine

This day sucks

I REALLY LOVE WINE 

Zomer in aantocht en ja daar hoort wijn bij.. Zoals deze hele mooie makkelijk toegankelijke rosé van de DUBARD Familie.

Eind de jaren 70 stichtte de familie Dubard hun eerste wijndomein,Chateau Laurerie, in het westelijke deel van het wijngebied Bergerac, Montravel genaamd!

Door de jaren heen heeft de familie het leven hersteld van twee extra wijnmakerijen op de rechteroever van de rivier Dordogne, in de wijnbenamingen Lalande de Pomerol en Puisseguin St Emilion.

Lees Verder

Team De Druivenboer

Chateau Camparnaud Noblesse & Château Champarel Pécharmant Cuvée Prestige 2014

Toen ik eind jaren tachtig serieus geïnteresseerd raakte in wijn was dat voornamelijk rood en altijd uit de Médoc en rond Bordeaux waarbij vooral Graves mijn voorkeur hadden. Dit heeft lang geduurd en nog steeds kies ik vaak wijn uit deze streek.

Rosé was iets wat ik liet liggen voor jaren.. proefde weleens maar het was niet aan mij besteedt.

Hierin is pas sinds een  aantal jaren verandering in gekomen. En sinds mijn interesse in deze wijn is ‘noem het toeval‘ het  marktaandeel wereldwijd groeiende.. De laatste 2 jaar zelfs 30%. 

Voor het diner beginnen we altijd met een  lekker broodje. Vandaag belegd  met foie gras op een bedje van rucola met balsamico. Met alvast een glas Pécharmant.

Lees Verder

 

Wijnblog De Druivenboer

'Passione Sentimento Veneto Bianco’

Koken met wijn? Hoe doe je dat? Nee, ik bedoel niet het glaasje wat je nuttigt bij het bereiden van een maaltijd. Maar juist de wijn echt een onderdeel maken van je gerecht.

Mijn jongste herinnering aan de geur van wijn in een gerecht (misschien wel voordat ik wist wat wijn was) is die van mijn moeder die een scheut wijn toevoegt aan haar eigen versie van ‘Ossobuco’. Nog steeds, elke keer als ik zelf wijn tijdens het koken in de pan schenk, ruik en zie ik mijn moeders gerecht zo voor me.

Maar vandaag draait alles om lasagne. Lasagne bolognese om precies te zijn. En wat is er beter dan een Italiaanse wijn te gebruiken voor zo een typisch Italiaans gerecht?! Mijn keuze viel op de ‘Passione Sentimento Veneto Bianco’. Een droge, complete witte wijn met een sterk verhaal.

Lees Verder

Passione Sentimento Veneto Bianco De Druivenboer
Ben je 18 jaar of ouder?
Winkelmand
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0