Maak kennis met onze wijnbloggers

Jonathan

“Mijn motto is dat de geneugten van het leven zoals lekkere wijn rust kan brengen in ons drukke dagelijkse bestaan”

Norbert

“Nog steeds ontdek ik elke keer weer nieuwe dingen in wijn”

Henk-Jan

“Wijn is beleving, en voor mij vooral genieten met de mensen om mij heen”

Lees de verhalen van onze bloggers
Wijnlogger Norbert - De Druivenboer

Dwalende elegantie - Wandering Grace Organic Premium Rosé Wine 2019

Rosé staat niet zo vaak op mijn lijstje…en dat is zonde want een goede rosé kan zoveel meer zijn dan een frisse “terraswijn”. 

Dat ook een rosé grote verfijning en complexiteit kan hebben bewijst deze prachtige rosé uit noord-west Spanje. Nog een plus: de wijn wordt volledig organisch geproduceerd.

Allereerst de mooie kleur die mij doet denken aan een gloedvolle zonsondergang, of waren het de flamingo’s op Bonaire waar ik onlangs heen mocht…

Lees Verder

Wandering Grace rose De Druivenboer

Marchesini Marcello Winery Since 1970

Ik start met een stukje historie 

De Marchesini winery is gelokaliseerd in Lazise bij het Gardameer, heel rustig gelegen en een wijndomein dat met heel veel liefde wordt verzorgd door Marcello en zijn twee dochters Erika en Giorgia!

Een mooi nalatenschap van hun Grootvader Nonno Plinio die heel hard werkte (net als zijn voorgaande familie) 

Rond 1980 starte Marcello met het runnen van het wijndomein en later kwamen zijn twee lieftallige dochters hem vervoegen in het runnen van dit mooie familie bedrijf.

Lees Verder

Team De Druivenboer

Chateau Camparnaud Noblesse & Château Champarel Pécharmant Cuvée Prestige 2014

Toen ik eind jaren tachtig serieus geïnteresseerd raakte in wijn was dat voornamelijk rood en altijd uit de Médoc en rond Bordeaux waarbij vooral Graves mijn voorkeur hadden. Dit heeft lang geduurd en nog steeds kies ik vaak wijn uit deze streek.

Rosé was iets wat ik liet liggen voor jaren.. proefde weleens maar het was niet aan mij besteedt.

Hierin is pas sinds een  aantal jaren verandering in gekomen. En sinds mijn interesse in deze wijn is ‘noem het toeval‘ het  marktaandeel wereldwijd groeiende.. De laatste 2 jaar zelfs 30%. 

Voor het diner beginnen we altijd met een  lekker broodje. Vandaag belegd  met foie gras op een bedje van rucola met balsamico. Met alvast een glas Pécharmant.

Lees Verder

 

Wijnblog De Druivenboer

'Passione Sentimento Veneto Bianco’

Koken met wijn? Hoe doe je dat? Nee, ik bedoel niet het glaasje wat je nuttigt bij het bereiden van een maaltijd. Maar juist de wijn echt een onderdeel maken van je gerecht.

Mijn jongste herinnering aan de geur van wijn in een gerecht (misschien wel voordat ik wist wat wijn was) is die van mijn moeder die een scheut wijn toevoegt aan haar eigen versie van ‘Ossobuco’. Nog steeds, elke keer als ik zelf wijn tijdens het koken in de pan schenk, ruik en zie ik mijn moeders gerecht zo voor me.

Maar vandaag draait alles om lasagne. Lasagne bolognese om precies te zijn. En wat is er beter dan een Italiaanse wijn te gebruiken voor zo een typisch Italiaans gerecht?! Mijn keuze viel op de ‘Passione Sentimento Veneto Bianco’. Een droge, complete witte wijn met een sterk verhaal.

Lees Verder

Passione Sentimento Veneto Bianco De Druivenboer
Ben je 18 jaar of ouder?
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0