Wijnlogger Norbert - De Druivenboer

Tweede kerstdag is traditioneel een wat relaxtere dag bij ons en we hadden dan ook een overzichtelijk plan gemaakt: één wijn en één (hoofd) ingrediënt. Het werd een “Lobster/Riesling avond”. 

De wijn: “Georg Frischengruber Riesling Federspeil Terrassen Wachau 2017” uit Oostenrijk, een hele mond vol en zo was de wijn ook! Populair gezegd: wat een toppertje. 

Oostenrijk is misschien niet het land waar je gelijk aan denkt bij Riesling, toch staat er behoorlijk wat aangepland en de druif wordt daar ook steeds belangrijker. 

En gelukkig maar want deze Riesling is een prachtig samenspel van vele uiteenlopende smaken: mineralen, (vuur) steen, kruisbes, roos, citroen, ananas, perzik, lychee: je proeft het allemaal in deze boeiende en heerlijke wijn. Wat ook opvalt is een mooi fijn zuur, wat de wijn een delicaat en verfijnd karakter meegeeft. 

En dat was heerlijk bij de drie gerechten die we met de kreeften maakte: een salade, een bisque en een hoofdgerecht met winterse groenten. Het leuke van kreeft is dat je echt alles kunt gebruiken en niets hoeft weg te gooien. 

De zoete smaak van het vlees, de aardsheid van de wintergroenten en het boterige en romige van de soep: dit alles ging werkelijk uitstekend samen met zo’n complete en complexe Riesling. 

Na de laatste hap en slok waren we meer dan voldaan, maar toch ook een beetje weemoedig: kerst is alweer voorbij. Maar vooruitkijkend: volgend jaar kunnen we waarschijnlijk weer “live” food & wine delen met familie en vrienden. Voor nu nog maar even via het internet…

Benieuwd hoe deze wijn smaakt? Je kunt hem via deze link bestellen:

Add comment

Name
E-mail
Website
Comment

Share this:

Ben je 18 jaar of ouder?
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0