Tegen de Bordeaux streek aangeschurkt vind je dit wijngoed, en: de wijn = goed!
De Ter‘Raz Rouge is een blend die je vaak in St.Emilion en Pomerol vindt: grotendeels Merlot en aangevuld met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec (deze druiven geven wat meer structuur en kleur aan de wijn).
Maar grotendeels Merlot dus en dat proef je duidelijk: vol en bijna romig, met veel fruit en een lichte kruidigheid. Ik proefde vooral pruimen en aardbeien en iets van kruidnagel.
Merlot kan wel eens wat weeïg smaken (doet mij dan denken aan nat stro…), maar deze wijn is modern gemaakt met het accent op fruit en zachtheid en hij knalt je glas uit. Ook de fles ziet er modern uit en met zijn vrolijke oranje etiket geeft hij een feestelijke draai aan je tafel.
Merlot druiven zijn vrij groot en hebben een dunne schil, waardoor er minder kleur en tannines in de wijn terecht komen. Deze Ter ‘Raz Rouge heeft dan ook weinig tot geen proefbare tannines en dat maakt de wijn erg makkelijk drinkbaar. Een uitstekende huiswijn dus voor elk moment.
Deze wijn kun je makkelijk combineren met uiteenlopende gerechten en zal niet veel problemen opleveren, zelfs met wat meer uitgesproken smaken.
We combineerden er pizza van de BBQ mee, met daarop “moeilijk te combineren” ingrediënten als ansjovis, artisjok en rode pepers, de wijn kon hier uitstekend mee overweg.
Schenk de wijn niet te warm want dan kan hij wat portachtig gaan smaken, tenzij je dat lekker vindt natuurlijk!
Wij hebben de fles half opgedronken waarna vacuüm getrokken, de dag erna was hij nog net zo lekker!