Wat denken we bij een Duitse wijn?
– Wit?
– Riesling?
Eerlijk gezegd denken de meesten direct aan die combinatie. Wat heel normaal is aangezien bijna 80% van de Duitse wijnen daarop zijn gebaseerd.
Maar in deze blog willen we het even hebben over een aangename 100% rode Pinot Noir. Een Spätburgunder (bij ons beter gekend als Pinot Noir) van het wijnhuis Otto Görgen!
Dit wijnhuis gaat al heel wat jaren mee en dit sinds 1701 met wijngaard gelegen op de stijle wanden langs de Moezel!
11,5 ha gelegen tussen het meest bekende stadje Cochem-Zell.
Regio bestaande uit kalk en grijze leisteen dat warmte opneemt tijdens de dag en in de nacht afgeeft aan de wijnstokken wat wel een heel mooi effect heeft op de druif en smaak!
Wat de wijn zelf betreft..
Je bent voor of tegen…
En eerlijk.. ik heb altijd beetje schrik gehad voor rode wijn uit Duitsland. Maar deze verfijnde en elegante Pinot heeft me wel aangenaam verrast.
Maar deze verfijnde en elegante Pinot heeft me wel aangenaam verrast.
Alhoewel hij tamelijk vlak is in tannines (zacht) heeft hij een lichte kruidige smaak en makkelijk te drinken!
Een neus van kersen, rode pruim en toch wat aardse smaken en je ruikt en smaakt ook de 12 maanden rijping op eik. Je kan hem bij heel wat gerechten combineren.
Maar zoals ik in mijn blogs steeds probeer te pairen ben ik deze maal de Duitse kant blijven opgaan… Neen geen Bratwurst mit sauerkraut !!! Zoals sommige misschien zouden verwachten (smile).
Dit maal heb ik een schnitzel met verse provinciaalse saus gecombineerd. Beetje meer spicy en perfect passend bij deze toch wel licht kruidige Spätburgunder.
Nog enkele weetjes over deze aangename Pinot
– Alcohol 13%
– Serveer hem tussen de 15-18 c* graden en laat hem toch even op adem komen of decanteer hem..wat altijd een mooie optie is.
– Best to drink maximum tot 7 jaar na de oogst
Ik wens jullie een heel aangename rode Spätburgunder.
En als je richting Moezel gaat, passeer dan zeker eens bij Otto Görgen.