Chateau Camparnaud

De Provence is de geboorteplaats van de Franse rosé wijnen. Onderzoek toont aan dat de Grieken rond 600 v.C wijnranken brachten naar Zuid-Frankrijk toen zij de stad Marseille stichtten. De oude Grieken wisten het al: de Provence is een ideale plek om wijn te maken. Het terroir is rijk aan mineralen, de lichte glooiingen in het landschap, de combinatie van warme zomerdagen en koele nachten. De "Mistral" blaast door de wijngaarden; ideaal voor het koelen en drogen van de wijnranken.

Een uur rijden van de Côte d'Azur vindt u een prachtig 17-eeuws landgoed, diep geworteld in de glooiende heuvels, bossen en het groene hart van de Var - Provence. Het is een plek waar de wijngaarden met de grootste zorg worden behandeld wat resulteert in de productie van bijzondere rosé wijnen. Hier vinden we dan ook Chateau Camparnaud.

Het wijnhuis wordt beheerd door Mr. Engels en zijn zoon Alexander. In samenwerking met Guillaume de Chevron Villette produceert het team heerlijke rosé-wijnen met de karakteristieke kwaliteiten van de Provence.

Albert Bichot

De vroegste sporen van de familie Bichot dateren van het jaar 1214. Rond 1300 vestigden zij zich in de Bourgogne in Chateauneuf èn Auxois. Dit was het begin van de dynastie behorende bij de adel en de locale elite. Het familiewapen, de hinde, is sindsdien ongewijzigd. In 1813 sticht Bernard Bichot een handelshuis te Monthelie, waarna zijn zoon Hypolite hem opvolgt en begint met het aankopen van eigen wijngaarden in Volnay. Hij was toen al overtuigd van de essentie van eigen wijngaarden om te zorgen voor kwaliteit.

Zijn zoon Albert Bichot geeft aan het einde van de 19e eeuw een nieuwe uitstraling en ontwikkeling aan het familiebedrijf. Hij vestigde zich definitief in 1912 in het centrum van Beaune. Al in 1900 is hij een pionier in de overzeese handel en brengt zijn dan al beroemde wijnen naar Amerika , Azië en Oceanië. In de 2e helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en know-how het bedrijf over. Het verwerven van eigen wijngaarden blijft een eerste prioriteit.

Vier domeinen die samen samen 100 ha vormen liggen in de Premier Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Elk met een eigen entiteit, eigen wijnbouw en vinificatietechnieken, eigen keldermeesters, kelders en verouderingsmethoden en bottelarijen. Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale onafhankelijke tradities voort, namelijk het streven naar eigenheid en perfectie.

Otto Görgen

Wijnhuis Otto Görgen maakt sinds 1701 wijnen van de wijngaarden langs de steile hellingen van de Moezel in Duitsland. Het wijngoed is 11,5 ha groot en gelegen in de Cochemer Krampen (tussen Cochem en Zell). Het wijnhuis wordt beheerd door wijnbouwtechnicus Matthias Görgen (8e generatie) en zijn ouders.

De bodem van de steile hellingen bestaat grotendeels uit grijze leisteen, die de overdag opgevangen zonnewarmte vasthoudt en deze tijdens de koele nachten afgeeft aan de wijnstokken. Dit zorgt ervoor dat de grond niet snel uitdroogt en de druiven beter kunnen rijpen. Mineralen uit de bodem zijn duidelijk herkenbaar in de wijnen.

Op 80% van de wijngaarden zijn witte druiven aangeplant, met name de Rieslingdruif. Geen enkele andere druif produceert zoveel verschillende wijnen, van droge tafelwijn tot edel zoete Beerenauslese. Er is gekozen voor een soort die kwaliteit boven kwantiteit verkiest, dit zorgt voor wijnen met veel karakter. Naast de Riesling zijn ook de Pinot Gris, Muller-Thurgau en Kerner aangeplant. De overige 20% zijn blauwe druiven: Pinot Noir, Pinot Meunier en de relatief nieuwe druif Dornfelder.

Vollereaux

Zes generaties uit een beroemde Franse wijnmakersfamilie zijn verantwoordelijk voor het bruisende succes van Vollereaux.
In 1805 heeft Victor Vollereaux zijn eigen Champagnehuis in de wijnstreek Pierry opgericht. Rond dezelfde tijd als Ruinart, Moet & Chandon en Veuve Clicquot.

Victor wist een stevige klantenkring op te bouwen met Napoleon als grootverbruiker, een succes wat de volgende 5 generaties verder wisten uit te bouwen. De wijngaarden van de familie bestaan uit 40 hectare verspreid over de hele Champagnestreek.

De traditionele Champagnedruiven Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier komen in dit gebied met zijn koele klimaat en kalkgronden optimaal tot hun recht. De beste druiven van de beste jaargangen gaan het huwelijk aan in de kelders van Vollereaux waar ze zeker 4 jaar verblijven. De meeste Champagnes zijn non-vintage, waarbij verschillende jaren worden geblend om zo elke keer een consistente stijl neer te zetten. Bij een vintage Champagne, ook wel millësime genoemd, komen druiven wel uit eén oogstjaar en proef je de kenmerken van dat jaar. Dit is alleen het geval bij de allerbeste oogstjaren.

Le Raz

In Saint-Meard-de-Gurçon in de Périgord wordt sinds 1610 wijn gemaakt door generatie op generatie. Chateau Le Raz is een van de mooiste wijngaarden uit de hele regio en teelt diverse druiven op zestig hectare grond. De rode wijnen worden gemaakt van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Malbec. De witte wijnen bestaan uit Sauvignon, Sémillon en Muscadelle.

De familie Barde staat aan het roer van dit prachtige wijnhuis. Vanuit de filosofie van de familie wordt zoveel mogelijk handmatig gewerkt. De vinificatie vindt plaats in oude kelders waarbij gebruik wordt gemaakt van zwaartekracht. Dit resulteert in elegante en subtiele wijnen.

De wijngaarden van Chateau Le Raz liggen tussen Bergerac en Bordeaux tegen de heuvels aan. De Atlantische Oceaan beïnvloed het klimaat en zorgt voor temperatuurverschillen, waardoor de druiven in de nacht afkoelen. De met gras begroeide wijngaarden worden uitmuntend onderhouden.

Bodega Nekeas

Eind jaren 80 begin jaren 90 is het Francisco San Martín, voor vrienden Paco, die een samenwerkingsverband in het Nekeas-dal initieert. Om te voorkomen dat de individuele, kleinschalige wijnboeren uit de regio opnieuw zouden worden getroffen door lage prijzen en slechte verkopen zoals in de crisisjaren 60 slaan zo’n 8 families de handen ineen.

Paco dacht dat ze maximaal 50 ha aan grond zouden kunnen realiseren maar uiteindelijk worden ze gezamenlijk eigenaar van 160 ha. De symbolische eerste oogst is in 1992 en de wijnen worden dan nog niet en vrac (in bulk) maar onder eigen label gebotteld en verkocht in binnen en buitenland.

Inmiddels omvat Bodegas Nekeas ruim 430 ha aan land in het Nekeas-dal waarvan 230 ha voor druiven en 200 ha voor olijfbomen.

De Wijnmakers

Het jonge wijnhuis ‘De Wijnmakers’ is opgericht door de drie vrienden Rob, Robert en Jeroen. Sinds 2017 bezitten zijn de wijngaard Bi’j de Regge (Wierden) en wijngaard Op de Veluwe (Otterlo) waar zij hun droom waarmaken, wijn maken!

Wijngaard Bi’j de Regge bestaat uit 2,25 hectare, met ongeveer negenduizend 12 jaar oude stokken, die diepgeworteld in de Twentse grond staan te wachten om de mooiste wijnen voort te brengen. Met een beetje hulp van de natuur, liefde, passie en kunde van De Wijnmakers. 22500 m2 met op elke 2,5 m2 een druivenstok. Er staan oude, klassieke rassen, maar vooral ook nieuwe, schimmel tolerante rassen. Bekende namen als Pinot Noir, Pinot Gris en Gewürtztraminer, maar ook steeds bekender wordende namen als Solaris, Phoenix, Johanniter, Rondo en Regent.

Wijngaard Op de Veluwe bestaat uit druiven die allemaal een andere snoeiwijze hebben. Hier staat alles op een Gordon snoeiwijze. In plaats van ieder jaar een ‘verse’ legger te nemen, worden hier de leggers voor een aantal jaar gebruikt en terug gesnoeid op 4 ogen. Dit heeft een aantal voordelen, bijvoorbeeld minder vorst gevoelig en minder onstuimige groei. Hier staat net als in Wierden, Rondo, Johanniter en Regent.

Le Secret des Amants

Gevestigd in Aix-en-Provence, 60.000 liter per jaar, 76.508 flessen, ruim 50 hl/ha wijngaardopbrengst en 100% passie. Dit zijn de nummers waarop L.S.D.A jaarlijks op doorontwikkeld. De oogst is grotendeels handmatig. Vinificatie in temperatuur geregelde RVS tanks en betonnen kuipen. De maceratie is op een traditionele methode. Sommige jaargangen profiteren van een houtdoorgang in nieuwe vaten. Onze restsuikers en SO2 zijn laag en respecteren zoveel mogelijk het milieu. We zijn ecocert-gecertificeerd voor onze biologische wijnen en gecertificeerd door bureau veritas voor onze BGA-wijnen. Eigenaar Christophe en Patrick hebben als doel om met "Le Secret des Amants" het imago van Franse wijnen te moderniseren en een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding te bieden. Al onze cuvées zijn gemaakt van streng geselecteerde druiven en vervolgens gevinifeerd volgens onze eigen specificaties om een unieke en constante kwaliteit en identiteit te garanderen van vintage tot vintage. Elegant en gastronomisch, onze cuvées zijn bedoeld om het proeven te vereenvoudigen, om amateurs en professionals te verzoenen. Grote chef-koks van geweldige gastronomische en bistronomische tafels, van wijnhandelaar tot wijnbistro's, particulieren, grote nationale distributeurs tot traditionele meester-restauranthouders.

Le Grand Marsalet

Het wijnhuis Domaine du Grand Marsalet bestaat sinds 1887 en is al die tijd in handen geweest van de familie Nadal. In 2011 heeft Richard Nadal het stokje overgenomen van zijn vader. Hij is er trots op om de zesde generatie van gepassioneerde wijnmakers van zijn familie te zijn. Met Richard Nadal aan het roer van het bedrijf zijn de nieuwste technieken binnen de wijnbouw omarmt.

De woorden ecologisch, duurzaam, puur en eerlijk staan hoog in het vaandel van de familie. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest. Ook worden natuurlijke middelen als vitamine C en gist tijdens de oogst ingezet om tegen oxidatie te beschermen. Tijdens het vinifiëren van de druivensap tot wijn worden zo min mogelijke toevoegingen gedaan. Dit om de puurheid van de wijn te waarborgen. De wijnen bevatten zo weinig mogelijk sulfiet.

Domaine du Grand Marsalet verbouwt vijf verschillende wijnen op 120 hectare grond in Saint-Laurent-des-Vignes. Dit is een gemeente in het Franse departement Dordogne en maakt deel uit van het arrondissement Bergerac. Jaarlijks wordt zes hectare van het wijnveld herplant om de kwaliteit van de druiven te behouden en te verbeteren.

Chateau Champerel Pecharmant

Het wijnhuis Chateau Champerel Pécharmant is in handen van de familie Bouché. Wijnmakers Jean Pierre en echtgenote Francoise Bouché maken fantastische volle wijnen met minerale aroma’s.

De wijnen uit Pécharmant staan bekend om de lange bewaarmogelijkheden. Door de hoeveelheid tannine heeft de wijn zeker vier tot zes jaar nodig om volledig tot recht te komen. De Cuvée Prestige is gerijpt in eikenhouten vaten. De wijnen uit de jaargangen 2014 en 2015 zijn als biologisch aangemerkt.

Pécharmant ligt op de heuvels ten noordoosten van Bergerac. Het eeuwenoude wijndomein van Chateau Champerel Pécharmant beslaat negen hectare aan wijnvelden op de top van een helling op het zuiden. De grond in Bergerac begint met een kiezelzandlaag en heeft als ondergrond keitjes. Richting de helling van Pércharmant begint de samenstelling van de grond geleidelijk te veranderen. De grond op de helling bestaat uit zand en kiezel uit de Périgord, met een kern van een ijzerhoudende kleilaag. Deze bijzondere samenstelling van grond is ook te vinden in Saint-Emilion. Pécharmant wordt daarom ook wel het Saint-Emilion van Bergerac genoemd.

Marchesini Marcello

Het wijnhuis Marchesini Marcello is gestart in 1950, toen Plinio Marchesini, een boerenzoon met een grote passie voor het land, de landbouw en in het bijzonder de wijnstokken, begon met het produceren van een kleine hoeveelheid wijn om van te genieten met zijn vrienden. Door ervaring en expertise van de familie is er door de jaren heen een volwassen en professioneel wijnhuis ontstaan dat kwaliteit en passie in hun plaatst.

Jaarlijks wordt er een selectie gemaakt van 1500 hectoliter. Nadat de jaarlijkse productie is verwerkt wordt er een een selectie gemaakt en in de beste tanks geplaatst. 50% van productie wordt gebotteld binnen het familiebedrijf de andere helft wordt als bulk verkocht. Dit garandeert dat de beste kwaliteit druiven gebruikt wordt.

Het teeltproces van de wijnstokken is gebaseerd op een sterke toewijding, verificatie en gebruik van een minimum aan pesticiden. Binnen de wijnvelden bevinden zich de De Bardolino-druif, Corvina, Corvinione, Rodinella en de Molinara. Het wijngebied van Marchesini Marcello ligt in het zuidoosten van het Gardameer. De Marchesini-wijngaard bevindt zich in een typisch Italiaans gebied waar hete, droge, zanderige componenten samen met een rijke grond aan kiezels en grind garant staan voor de karakteristieke smaak.

Venturini

Het Italiaanse wijnhuis Azienda Agricola “Venturini” ligt in San Floriano een dorp in een deel van de stad San Pietro in Cariano (Verona). Het wijnhuis werd opgericht in 1963 en blijft groeien dankzij liefde, ervaring en hard werk van drie generaties. Deze familie behoort tot de geschiedenis van de wijnregio Valpolicella.

Het bedrijf is eigenaar van twaalf hectare land die puur en alleen voor de teelt van druiven wordt gebruikt. De druiven worden gekweekt op de glooiende heuvels van Valpolicella op 250 meter hoogte. De wijnstokken liggen op het zuidwesten geplaatst op terrasvormige plateaus. De grond is licht en kalkachtig.

Venturini produceert wijn met uitsluitend zijn eigen druiven: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara. Dit wijnhuis is in staat hoge kwaliteit Valpolicella Classic wijnen te produceren. Daarnaast is het wijnhuis een expert in het creëren van geweldige Amarone wijnen.

Salcuta

Het wijnhuis Salcuta werd in 1995 opgericht. Het is een ecologisch verantwoorde wijngaard, die gebruik maakt van moderne technologieën om de gewassen te beschermen.

Voor de bodembemesting worden alleen organische meststoffen gebruikt. De wijngaarden bevinden zich op drie verschillende plekken, bij het dorp Tanatari, het dorp Salcuta en het dorp Ucrainca. De totale oppervlakte is meer dan 500 hectare.

Salcuta voldoet aan de strengste wijnbouwvereisten. De visie die het bedrijf heeft gekozen komt tot uiting in de kwaliteit van de wijn, de packaging, de maatschappelijke betrokkenheid en de processen binnen het bedrijf. De term 'In Via Veritas', is daarom prominent op het etiket aanwezig.

Skaap

“Het verhaal van Schaap Wines is een verhaal waarin een droom werkelijkheid wordt. Tijdens de eerste vakantie Thierry Schaap naar Zuid-Afrika in 2005 werd hij verliefd op de Kaap en de regio Stellenbosch. De natuurlijke omgeving, het mediterrane klimaat, de mensen, de levensstijl en de historische Nederlandse cultuur. Het voelde als thuis weg van huis. Zuid-Afrika werd zijn tweede thuis die herfst. Staande op dat keerpunt in zijn leven, werd een nieuwe droom en ambitie geboren.

Een nieuwe levensfase en een nieuwe professionele droom. Van bankier tot wijnmaker, tijd om te genieten van het leven, familie, vrienden en Zuid-Afrika! En dus werd Schaap Wines geboren, persoonlijk beheerd door zijn familie en bekend bij vrienden onder de naam Skaap Wines.

Bij Skaap willen we hoogwaardige, toegankelijke wijnen maken. Persoonlijke zorg en aandacht wordt besteed aan elk aspect van wijnbereiding; de natuur zijn gang laten gaan en onze wijnen zo natuurlijk mogelijk maken. Levendig, elegant en expressief, geproduceerd in beperkte hoeveelheden; wijnen die zeker plezier zullen geven.

Winkelmand
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0