Chateau Camparnaud
Een uur rijden van de Côte d'Azur vindt u een prachtig 17-eeuws landgoed, diep geworteld in de glooiende heuvels, bossen en het groene hart van de Var - Provence. Het is een plek waar de wijngaarden met de grootste zorg worden behandeld wat resulteert in de productie van bijzondere rosé wijnen. Hier vinden we dan ook Chateau Camparnaud.
Het wijnhuis wordt beheerd door Mr. Engels en zijn zoon Alexander. In samenwerking met Guillaume de Chevron Villette produceert het team heerlijke rosé-wijnen met de karakteristieke kwaliteiten van de Provence.

Albert Bichot
Zijn zoon Albert Bichot geeft aan het einde van de 19e eeuw een nieuwe uitstraling en ontwikkeling aan het familiebedrijf. Hij vestigde zich definitief in 1912 in het centrum van Beaune. Al in 1900 is hij een pionier in de overzeese handel en brengt zijn dan al beroemde wijnen naar Amerika , Azië en Oceanië. In de 2e helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en know-how het bedrijf over. Het verwerven van eigen wijngaarden blijft een eerste prioriteit.
Vier domeinen die samen samen 100 ha vormen liggen in de Premier Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Elk met een eigen entiteit, eigen wijnbouw en vinificatietechnieken, eigen keldermeesters, kelders en verouderingsmethoden en bottelarijen. Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale onafhankelijke tradities voort, namelijk het streven naar eigenheid en perfectie.

Otto Görgen
De bodem van de steile hellingen bestaat grotendeels uit grijze leisteen, die de overdag opgevangen zonnewarmte vasthoudt en deze tijdens de koele nachten afgeeft aan de wijnstokken. Dit zorgt ervoor dat de grond niet snel uitdroogt en de druiven beter kunnen rijpen. Mineralen uit de bodem zijn duidelijk herkenbaar in de wijnen.
Op 80% van de wijngaarden zijn witte druiven aangeplant, met name de Rieslingdruif. Geen enkele andere druif produceert zoveel verschillende wijnen, van droge tafelwijn tot edel zoete Beerenauslese. Er is gekozen voor een soort die kwaliteit boven kwantiteit verkiest, dit zorgt voor wijnen met veel karakter. Naast de Riesling zijn ook de Pinot Gris, Muller-Thurgau en Kerner aangeplant. De overige 20% zijn blauwe druiven: Pinot Noir, Pinot Meunier en de relatief nieuwe druif Dornfelder.

Vollereaux
In 1805 heeft Victor Vollereaux zijn eigen Champagnehuis in de wijnstreek Pierry opgericht. Rond dezelfde tijd als Ruinart, Moet & Chandon en Veuve Clicquot.
Victor wist een stevige klantenkring op te bouwen met Napoleon als grootverbruiker, een succes wat de volgende 5 generaties verder wisten uit te bouwen. De wijngaarden van de familie bestaan uit 40 hectare verspreid over de hele Champagnestreek.
De traditionele Champagnedruiven Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier komen in dit gebied met zijn koele klimaat en kalkgronden optimaal tot hun recht. De beste druiven van de beste jaargangen gaan het huwelijk aan in de kelders van Vollereaux waar ze zeker 4 jaar verblijven. De meeste Champagnes zijn non-vintage, waarbij verschillende jaren worden geblend om zo elke keer een consistente stijl neer te zetten. Bij een vintage Champagne, ook wel millësime genoemd, komen druiven wel uit eén oogstjaar en proef je de kenmerken van dat jaar. Dit is alleen het geval bij de allerbeste oogstjaren.

Le Raz
De familie Barde staat aan het roer van dit prachtige wijnhuis. Vanuit de filosofie van de familie wordt zoveel mogelijk handmatig gewerkt. De vinificatie vindt plaats in oude kelders waarbij gebruik wordt gemaakt van zwaartekracht. Dit resulteert in elegante en subtiele wijnen.
De wijngaarden van Chateau Le Raz liggen tussen Bergerac en Bordeaux tegen de heuvels aan. De Atlantische Oceaan beïnvloed het klimaat en zorgt voor temperatuurverschillen, waardoor de druiven in de nacht afkoelen. De met gras begroeide wijngaarden worden uitmuntend onderhouden.

Bodega Nekeas
Paco dacht dat ze maximaal 50 ha aan grond zouden kunnen realiseren maar uiteindelijk worden ze gezamenlijk eigenaar van 160 ha. De symbolische eerste oogst is in 1992 en de wijnen worden dan nog niet en vrac (in bulk) maar onder eigen label gebotteld en verkocht in binnen en buitenland.
Inmiddels omvat Bodegas Nekeas ruim 430 ha aan land in het Nekeas-dal waarvan 230 ha voor druiven en 200 ha voor olijfbomen.

De Wijnmakers
Wijngaard Bi’j de Regge bestaat uit 2,25 hectare, met ongeveer negenduizend 12 jaar oude stokken, die diepgeworteld in de Twentse grond staan te wachten om de mooiste wijnen voort te brengen. Met een beetje hulp van de natuur, liefde, passie en kunde van De Wijnmakers. 22500 m2 met op elke 2,5 m2 een druivenstok. Er staan oude, klassieke rassen, maar vooral ook nieuwe, schimmel tolerante rassen. Bekende namen als Pinot Noir, Pinot Gris en Gewürtztraminer, maar ook steeds bekender wordende namen als Solaris, Phoenix, Johanniter, Rondo en Regent.
Wijngaard Op de Veluwe bestaat uit druiven die allemaal een andere snoeiwijze hebben. Hier staat alles op een Gordon snoeiwijze. In plaats van ieder jaar een ‘verse’ legger te nemen, worden hier de leggers voor een aantal jaar gebruikt en terug gesnoeid op 4 ogen. Dit heeft een aantal voordelen, bijvoorbeeld minder vorst gevoelig en minder onstuimige groei. Hier staat net als in Wierden, Rondo, Johanniter en Regent.

Le Secret des Amants

Le Grand Marsalet
De woorden ecologisch, duurzaam, puur en eerlijk staan hoog in het vaandel van de familie. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest. Ook worden natuurlijke middelen als vitamine C en gist tijdens de oogst ingezet om tegen oxidatie te beschermen. Tijdens het vinifiëren van de druivensap tot wijn worden zo min mogelijke toevoegingen gedaan. Dit om de puurheid van de wijn te waarborgen. De wijnen bevatten zo weinig mogelijk sulfiet.
Domaine du Grand Marsalet verbouwt vijf verschillende wijnen op 120 hectare grond in Saint-Laurent-des-Vignes. Dit is een gemeente in het Franse departement Dordogne en maakt deel uit van het arrondissement Bergerac. Jaarlijks wordt zes hectare van het wijnveld herplant om de kwaliteit van de druiven te behouden en te verbeteren.

Chateau Champerel Pecharmant
De wijnen uit Pécharmant staan bekend om de lange bewaarmogelijkheden. Door de hoeveelheid tannine heeft de wijn zeker vier tot zes jaar nodig om volledig tot recht te komen. De Cuvée Prestige is gerijpt in eikenhouten vaten. De wijnen uit de jaargangen 2014 en 2015 zijn als biologisch aangemerkt.
Pécharmant ligt op de heuvels ten noordoosten van Bergerac. Het eeuwenoude wijndomein van Chateau Champerel Pécharmant beslaat negen hectare aan wijnvelden op de top van een helling op het zuiden. De grond in Bergerac begint met een kiezelzandlaag en heeft als ondergrond keitjes. Richting de helling van Pércharmant begint de samenstelling van de grond geleidelijk te veranderen. De grond op de helling bestaat uit zand en kiezel uit de Périgord, met een kern van een ijzerhoudende kleilaag. Deze bijzondere samenstelling van grond is ook te vinden in Saint-Emilion. Pécharmant wordt daarom ook wel het Saint-Emilion van Bergerac genoemd.

Marchesini Marcello
Jaarlijks wordt er een selectie gemaakt van 1500 hectoliter. Nadat de jaarlijkse productie is verwerkt wordt er een een selectie gemaakt en in de beste tanks geplaatst. 50% van productie wordt gebotteld binnen het familiebedrijf de andere helft wordt als bulk verkocht. Dit garandeert dat de beste kwaliteit druiven gebruikt wordt.
Het teeltproces van de wijnstokken is gebaseerd op een sterke toewijding, verificatie en gebruik van een minimum aan pesticiden. Binnen de wijnvelden bevinden zich de De Bardolino-druif, Corvina, Corvinione, Rodinella en de Molinara. Het wijngebied van Marchesini Marcello ligt in het zuidoosten van het Gardameer. De Marchesini-wijngaard bevindt zich in een typisch Italiaans gebied waar hete, droge, zanderige componenten samen met een rijke grond aan kiezels en grind garant staan voor de karakteristieke smaak.

Venturini
Het bedrijf is eigenaar van twaalf hectare land die puur en alleen voor de teelt van druiven wordt gebruikt. De druiven worden gekweekt op de glooiende heuvels van Valpolicella op 250 meter hoogte. De wijnstokken liggen op het zuidwesten geplaatst op terrasvormige plateaus. De grond is licht en kalkachtig.
Venturini produceert wijn met uitsluitend zijn eigen druiven: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara. Dit wijnhuis is in staat hoge kwaliteit Valpolicella Classic wijnen te produceren. Daarnaast is het wijnhuis een expert in het creëren van geweldige Amarone wijnen.

Salcuta
Voor de bodembemesting worden alleen organische meststoffen gebruikt. De wijngaarden bevinden zich op drie verschillende plekken, bij het dorp Tanatari, het dorp Salcuta en het dorp Ucrainca. De totale oppervlakte is meer dan 500 hectare.
Salcuta voldoet aan de strengste wijnbouwvereisten. De visie die het bedrijf heeft gekozen komt tot uiting in de kwaliteit van de wijn, de packaging, de maatschappelijke betrokkenheid en de processen binnen het bedrijf. De term 'In Via Veritas', is daarom prominent op het etiket aanwezig.

Skaap
Een nieuwe levensfase en een nieuwe professionele droom. Van bankier tot wijnmaker, tijd om te genieten van het leven, familie, vrienden en Zuid-Afrika! En dus werd Schaap Wines geboren, persoonlijk beheerd door zijn familie en bekend bij vrienden onder de naam Skaap Wines.
Bij Skaap willen we hoogwaardige, toegankelijke wijnen maken. Persoonlijke zorg en aandacht wordt besteed aan elk aspect van wijnbereiding; de natuur zijn gang laten gaan en onze wijnen zo natuurlijk mogelijk maken. Levendig, elegant en expressief, geproduceerd in beperkte hoeveelheden; wijnen die zeker plezier zullen geven.
