Otto Görgen

Wijnhuis Otto Görgen maakt sinds 1701 wijnen van de wijngaarden langs de steile hellingen van de Moezel in Duitsland. Het wijngoed is 11,5 ha groot en gelegen in de Cochemer Krampen (tussen Cochem en Zell). Het wijnhuis wordt beheerd door wijnbouwtechnicus Matthias Görgen (8e generatie) en zijn ouders.

De bodem van de steile hellingen bestaat grotendeels uit grijze leisteen, die de overdag opgevangen zonnewarmte vasthoudt en deze tijdens de koele nachten afgeeft aan de wijnstokken. Dit zorgt ervoor dat de grond niet snel uitdroogt en de druiven beter kunnen rijpen. Mineralen uit de bodem zijn duidelijk herkenbaar in de wijnen.

Op 80% van de wijngaarden zijn witte druiven aangeplant, met name de Rieslingdruif. Geen enkele andere druif produceert zoveel verschillende wijnen, van droge tafelwijn tot edel zoete Beerenauslese. Er is gekozen voor een soort die kwaliteit boven kwantiteit verkiest, dit zorgt voor wijnen met veel karakter. Naast de Riesling zijn ook de Pinot Gris, Muller-Thurgau en Kerner aangeplant. De overige 20% zijn blauwe druiven: Pinot Noir, Pinot Meunier en de relatief nieuwe druif Dornfelder.

Vollereaux

Geboren in een wijnbouwfamilie die sinds 1805 in Pierry en Moussy is gevestigd, besloot Victor Vollereaux zijn eigen champagne te promoten aan het einde van de grote oorlog. Hij bereikte zijn eerste vintage in 1923 en bood zijn productie aan een cirkel gemaakt van zijn vrienden en relaties. Deze operatie werd van jaar tot jaar herhaald.

Beetje bij beetje vormde hij zijn voorraad en verwierf hij een trouwe klantenkring die de basis werd waarop Vollereaux S.A. werd opgericht.

Het bedrijf groeide gestaag, dankzij het werk van iedereen, van generatie op generatie, Victor, gevolgd door Paul-Jules, Paul, Jean-Marc, Pierre en Franck.

Momenteel wordt Vollereaux geregisseerd door Franck Vollereaux en er bestaat nog steeds dezelfde geest van samenwerking tussen zijn kinderen met betrekking tot de organisatie en het functioneren van het familiebedrijf, om het succes van de familie te versterken en natuurlijk te verbeteren.

Le Raz

In Saint-Meard-de-Gurçon in de Périgord wordt sinds 1610 wijn gemaakt door generatie op generatie. Chateau Le Raz is een van de mooiste wijngaarden uit de hele regio en teelt diverse druiven op zestig hectare grond. De rode wijnen worden gemaakt van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Malbec. De witte wijnen bestaan uit Sauvignon, Sémillon en Muscadelle.

De familie Barde staat aan het roer van dit prachtige wijnhuis. Vanuit de filosofie van de familie wordt zoveel mogelijk handmatig gewerkt. De vinificatie vindt plaats in oude kelders waarbij gebruik wordt gemaakt van zwaartekracht. Dit resulteert in elegante en subtiele wijnen.

De wijngaarden van Chateau Le Raz liggen tussen Bergerac en Bordeaux tegen de heuvels aan. De Atlantische Oceaan beïnvloed het klimaat en zorgt voor temperatuurverschillen, waardoor de druiven in de nacht afkoelen. De met gras begroeide wijngaarden worden uitmuntend onderhouden.

Bodega Nekeas

Het wijnhuis Nekeas wordt al generaties geassocieerd met wijnstokken en wijn, zoals wordt bewezen door de wijnpersen en kelders die nog steeds bestaan in hun familiehuizen in Añorbe.

Het was met grote droefheid dat ze, afgewogen door de lage prijzen en de stijgende arbeidskosten, voornamelijk als gevolg van de groeiende stedelijke industrialisatie van de dag, hun wijngaarden moesten verkopen.

Ze verloren echter hun roeping als wijnbouwer niet en jaren later, aan het einde van de jaren tachtig, besloten ze een deel van hun land te bundelen en een project te starten om nieuwe wijngaarden te planten en wijn te maken met een breed scala aan wijnstokken gecombineerd met een moderne productiefaciliteit.

Nekeas is nu een mix van geschiedenis en moderniteit dankzij het initiatief van een reeks families waarvan de waardes diep geworteld zijn in Spanje en wordt het bedrijf gedragen door een goed managementteam. Alle oprichters zijn sinds de start van het project Nekeas nog steeds gebonden aan het wijnhuis.

De Wijnmakers

Het jonge wijnhuis ‘De Wijnmakers’ is opgericht door de drie vrienden Rob, Robert en Jeroen. Alle 3 hebben ze een brede achtergrond in de horeca. Sinds 2017 bezitten zijn de wijngaard Bi’j de Regge (Wierden) en wijngaard Op de Veluwe (Otterlo) waar zij hun droom waarmaken, wijn maken!

Wijngaard Bi’j de Regge
2,25 Hectare, met ongeveer negenduizend 12 jaar oude stokken, die diepgeworteld in de Twentse grond staan te wachten om de mooiste wijnen voort te brengen. Met een beetje hulp van de natuur, liefde, passie en kunde van De Wijnmakers. 22500 m2 met op elke 2,5 m2 een druivenstok. Er staan oude, klassieke rassen, maar vooral ook nieuwe, schimmel tolerante rassen. Bekende namen als Pinot Noir, Pinot Gris en Gewürtztraminer, maar ook steeds bekender wordende namen als Solaris, Phoenix, Johanniter, Rondo en Regent.

Wijngaard Op de Veluwe
De druiven in deze wijngaard hebben allemaal een andere snoeiwijze. Daar is ook bewust voor gekozen. Hier staat alles op een Gordon snoeiwijze. In plaats van ieder jaar een ‘verse’ legger te nemen, worden hier de leggers voor een aantal jaar gebruikt en terug gesnoeid op 4 ogen. Dit heeft een aantal voordelen, bijvoorbeeld minder vorst gevoelig en minder onstuimige groei. Hier staat net als in Wierden, Rondo, Johanniter en Regent.

Le Grand Marsalet

Het wijnhuis Domaine du Grand Marsalet bestaat sinds 1887 en is al die tijd in handen geweest van de familie Nadal. In 2011 heeft Richard Nadal het stokje overgenomen van zijn vader. Hij is er trots op om de zesde generatie van gepassioneerde wijnmakers van zijn familie te zijn. Met Richard Nadal aan het roer van het bedrijf zijn de nieuwste technieken binnen de wijnbouw omarmt.

De woorden ecologisch, duurzaam, puur en eerlijk staan hoog in het vaandel van de familie. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest. Ook worden natuurlijke middelen als vitamine C en gist tijdens de oogst ingezet om tegen oxidatie te beschermen. Tijdens het vinifiëren van de druivensap tot wijn worden zo min mogelijke toevoegingen gedaan. Dit om de puurheid van de wijn te waarborgen. De wijnen bevatten zo weinig mogelijk sulfiet.

Domaine du Grand Marsalet verbouwt vijf verschillende wijnen op 120 hectare grond in Saint-Laurent-des-Vignes. Dit is een gemeente in het Franse departement Dordogne en maakt deel uit van het arrondissement Bergerac. Jaarlijks wordt zes hectare van het wijnveld herplant om de kwaliteit van de druiven te behouden en te verbeteren.

Chateau Champerel Pecharmant

Het wijnhuis Chateau Champerel Pécharmant is in handen van de familie Bouché. Wijnmakers Jean Pierre en echtgenote Francoise Bouché maken fantastische volle wijnen met minerale aroma’s.

De wijnen uit Pécharmant staan bekend om de lange bewaarmogelijkheden. Door de hoeveelheid tannine heeft de wijn zeker vier tot zes jaar nodig om volledig tot recht te komen. De Cuvée Prestige is gerijpt in eikenhouten vaten. De wijnen uit de jaargangen 2014 en 2015 zijn als biologisch aangemerkt.

Pécharmant ligt op de heuvels ten noordoosten van Bergerac. Het eeuwenoude wijndomein van Chateau Champerel Pécharmant beslaat negen hectare aan wijnvelden op de top van een helling op het zuiden. De grond in Bergerac begint met een kiezelzandlaag en heeft als ondergrond keitjes. Richting de helling van Pércharmant begint de samenstelling van de grond geleidelijk te veranderen. De grond op de helling bestaat uit zand en kiezel uit de Périgord, met een kern van een ijzerhoudende kleilaag. Deze bijzondere samenstelling van grond is ook te vinden in Saint-Emilion. Pécharmant wordt daarom ook wel het Saint-Emilion van Bergerac genoemd.

Marchesini Marcello

Het wijnhuis Marchesini Marcello is gestart in 1950, toen Plinio Marchesini, een boerenzoon met een grote passie voor het land, de landbouw en in het bijzonder de wijnstokken, begon met het produceren van een kleine hoeveelheid wijn om van te genieten met zijn vrienden. Door ervaring en expertise van de familie is er door de jaren heen een volwassen en professioneel wijnhuis ontstaan dat kwaliteit en passie in hun plaatst.

Jaarlijks wordt er een selectie gemaakt van 1500 hectoliter. Nadat de jaarlijkse productie is verwerkt wordt er een een selectie gemaakt en in de beste tanks geplaatst. 50% van productie wordt gebotteld binnen het familiebedrijf de andere helft wordt als bulk verkocht. Dit garandeert dat de beste kwaliteit druiven gebruikt wordt.

Het teeltproces van de wijnstokken is gebaseerd op een sterke toewijding, verificatie en gebruik van een minimum aan pesticiden. Binnen de wijnvelden bevinden zich de De Bardolino-druif, Corvina, Corvinione, Rodinella en de Molinara. Het wijngebied van Marchesini Marcello ligt in het zuidoosten van het Gardameer. De Marchesini-wijngaard bevindt zich in een typisch Italiaans gebied waar hete, droge, zanderige componenten samen met een rijke grond aan kiezels en grind garant staan voor de karakteristieke smaak.

Venturini

Het Italiaanse wijnhuis Azienda Agricola “Venturini” ligt in San Floriano een dorp in een deel van de stad San Pietro in Cariano (Verona). Het wijnhuis werd opgericht in 1963 en blijft groeien dankzij liefde, ervaring en hard werk van drie generaties. Deze familie behoort tot de geschiedenis van de wijnregio Valpolicella.

Het bedrijf is eigenaar van twaalf hectare land die puur en alleen voor de teelt van druiven wordt gebruikt. De druiven worden gekweekt op de glooiende heuvels van Valpolicella op 250 meter hoogte. De wijnstokken liggen op het zuidwesten geplaatst op terrasvormige plateaus. De grond is licht en kalkachtig.

Venturini produceert wijn met uitsluitend zijn eigen druiven: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara. Dit wijnhuis is in staat hoge kwaliteit Valpolicella Classic wijnen te produceren. Daarnaast is het wijnhuis een expert in het creëren van geweldige Amarone wijnen.

Salcuta

Het wijnhuis Salcuta werd in 1995 opgericht. Het is een ecologisch verantwoorde wijngaard, die gebruik maakt van moderne technologieën om de gewassen te beschermen.

Voor de bodembemesting worden alleen organische meststoffen gebruikt. De wijngaarden bevinden zich op drie verschillende plekken, bij het dorp Tanatari, het dorp Salcuta en het dorp Ucrainca. De totale oppervlakte is meer dan 500 hectare.

Salcuta voldoet aan de strengste wijnbouwvereisten. De visie die het bedrijf heeft gekozen komt tot uiting in de kwaliteit van de wijn, de packaging, de maatschappelijke betrokkenheid en de processen binnen het bedrijf. De term 'In Via Veritas', is daarom prominent op het etiket aanwezig.

Skaap

“Het verhaal van Schaap Wines is een verhaal waarin een droom werkelijkheid wordt. Tijdens de eerste vakantie Thierry Schaap naar Zuid-Afrika in 2005 werd hij verliefd op de Kaap en de regio Stellenbosch. De natuurlijke omgeving, het mediterrane klimaat, de mensen, de levensstijl en de historische Nederlandse cultuur. Het voelde als thuis weg van huis. Zuid-Afrika werd zijn tweede thuis die herfst. Staande op dat keerpunt in zijn leven, werd een nieuwe droom en ambitie geboren.

Een nieuwe levensfase en een nieuwe professionele droom. Van bankier tot wijnmaker, tijd om te genieten van het leven, familie, vrienden en Zuid-Afrika! En dus werd Schaap Wines geboren, persoonlijk beheerd door zijn familie en bekend bij vrienden onder de naam Skaap Wines.

Bij Skaap willen we hoogwaardige, toegankelijke wijnen maken. Persoonlijke zorg en aandacht wordt besteed aan elk aspect van wijnbereiding; de natuur zijn gang laten gaan en onze wijnen zo natuurlijk mogelijk maken. Levendig, elegant en expressief, geproduceerd in beperkte hoeveelheden; wijnen die zeker plezier zullen geven.

Winkelmand
There are no products in the cart!
Subtotal
0.00
Total
0.00
Continue Shopping
0