Norbert's wijnBlogs

Tweede kerstdag bij Norbert
Tweede kerstdag is traditioneel een wat relaxtere dag bij ons en we hadden dan ook een overzichtelijk plan gemaakt: één wijn en één (hoofd) ingrediënt. Het werd een “Lobster/Riesling avond”. De wijn: “Georg Frischengruber Riesling Federspeil Terrassen Wachau 2017” uit Oostenrijk, een hele mond vol en zo was de wijn ook! Populair gezegd: wat een toppertje. Oostenrijk is misschien niet



Eerste kerstdag bij Norbert
De feestdagen van 2020 zullen voor iedereen wat anders zijn geweest dit jaar… Wat wel hetzelfde bleef, of misschien wel iets uitbundiger, was de tijd en gezelligheid die we met elkaar doorbrachten in kleine kring. Daar hoort een bijzonder kerstmenu bij, met natuurlijk bijzondere en bijpassende wijnen. Alhoewel…bij ons is het meestal andersom: wat voor gerechten passen er bij deze wijnen?



Alice Verdeca Vini Maduria 2019
Ik vind het altijd spannend om wijn te drinken die gemaakt is van een voor mij onbekende druif. Vaak ga je toch altijd ergens een vergelijking maken, bijvoorbeeld als je een Chardonnay proeft, een stemmetje in je hoofd zegt dan bijvoorbeeld zoiets als “beetje a-typische Chardonnay”. Soms is het beter, en leuker, om onbevooroordeeld te proeven, en eigenlijk is dat



Barolo Bovio Parussi
Sommige wijnen wil je echt helemaal tot de laatste druppel uit de fles wringen omdat ze zo bijzonder zijn en omdat je weet dat je (voorlopig) afscheid moet nemen van de verrukkelijke smaken wanneer de fles leeg is. Deze Barolo is er zo een. Barolo komt uit het gelijknamige dorp in de Piemonte en wordt gemaakt van de Nebbiolo druif,



Albert Bichot – Bourgongne Vieilles Vignes de Pinot Noir 2018
Toen ik begon met serieus wijn drinken en proeven (anders dan op mijn 21ste stomdronken van een fles Beaujolais Primeur tegen een boom aanfietsen) vond ik Bourgogne wijnen eigenlijk maar niks…. Ik was een fervent Bordeaux drinker, het was een sport om zoveel mogelijk Châteaus te leren kennen en proeven en Bourgogne liet ik links liggen. Ik heb het nu



Ter‘Raz Rouge – Château Le Raz 2019
Tegen de Bordeaux streek aangeschurkt vind je dit wijngoed, en: de wijn = goed! De Ter‘Raz Rouge is een blend die je vaak in St.Emilion en Pomerol vindt: grotendeels Merlot en aangevuld met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec (deze druiven geven wat meer structuur en kleur aan de wijn). Maar grotendeels Merlot dus en dat proef je duidelijk: vol



Vollereaux Champagne Brut Réserve À Pierry France 2018
“I only drink Champagne on two occasions, when I am in love and when I am not.”– Coco Chanel Een fles Champagne openmaken is altijd een feest, of je het nu met oud en nieuw doet, als apéritief, bij een huwelijk, om iets te vieren, of gewoon omdat je er even zin in had…. voor mij is Champagne de kameleon onder de wijnen.



Le Secret Des Amants Chapitre 4 Malbec 2019
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: deze Malbec uit de Languedoc is een verleidelijke wijn die je bij de eerste slok direct om de vinger windt om je pas los te laten als de fles leeg is. Een wijn die niet snel verveelt, ik zou er zelf gerust een doosje van willen hebben liggen! Malbec kennen we



Otto Görgen Riesling vom Grauschiefer
Riesling is een veelzijdige druif: van droge mineraalrijke wijnen tot complexe zoete wijnen. Ook qua klimaat gedijt de riesling in zowel koelere streken (Duitsland) als warme gebieden (Californië). De meeste rieslings die je zult drinken komen echter uit Duitsland en Frankrijk. In Duitsland noemen ze riesling wel “de koningin van de druiven” en is het de meest aangeplante druif. Riesling



Cantina Santa Tresa L’Auratea Pinot Grigio Catarratto 2018
Cantina Santa Tresa ‘L’Auratea’ Catarratto komt je misschien niet bekend voor…de druif is echter heel veel aangeplant in Italië! In deze fijne wijn uit Sicilië komt hij samen met de wat bekendere Pinot Grigio en zorgen ze voor een heerlijke frisse zomerwijn. Ook mooi: de wijn is geheel biologisch en ook de verpakking, etiket en glas zijn dat. Over het



Wijnblogger Norbert
Mijn naam is Norbert, ik ben 54 jaar en wijn is misschien wel mijn grootste “hobby”! Mijn vroegste herinneringen gaan terug naar de wijnkelder van mijn vader, de aparte geur, de (soms) stoffige flessen, de bijzondere etiketten…ik kan het me nog levendig voorstellen. Al vanaf jongs af aan werd ik opgevoed met verschillende smaken (en geuren). Wij aten divers en er