Wijnlogger Norbert - De Druivenboer

Bergerac….wat een fijn wijngebied is dat toch. En met zoveel variatie: krachtig rood, complex wit, weelderig zoet…

Montravel, ten westen van Bergerac, is een gebied waar mooie aromoatische en frisse wite wijnen worden gemaakt, van vooral de Sauvignon Blanc druif. 

Ik heb een haat/liefde verhouding met deze druif, soms vind ik ze irritant strak met een (te) sterke buxus geur, maar vaak geniet ik er ook ernorm van: complex, gul en aromatisch. Deze Montravel valt in ieder geval in de laatste categorie!

Wat een lekkere sappige wijn is dit. Fris, vol, complex, een mooie afdronk: de wijn heeft het allemaal. Denk aan: limoen, ananas, lychee, perzik, kruisbes. Doordat er veel kalk in de bodem zit krijgt de wijn iets aards en mineraligs. En naast al het fruit proef je ook iets kruidigs (basilicum) en licht boterigs. 

 

Wij aten er traditioneel klaargemaakte asperges bij. En dat was geen straf, dat zwavelachtige van de asperges ging mooi samen met de wijn. Ook met de ham, boter en ei had de wijn geen enkel probleem. 

Ik denk dat de wijn goed aansluit bij een heel scala aan gerechten, we dronken deze wijn ook bij calamares en gefrituurde spiring: heerlijk!

Een uitstekende prijs, complexiteit en ruime “inzetbaarheid”: ik ben behoorlijk enthousiast over deze wijn. Doen!

Benieuwd hoe deze wijn smaakt? Je kunt ze via deze link bestellen:

Add comment

Name
E-mail
Website
Comment

Share this:

Ben je 18 jaar of ouder?
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0