Henk-Jan's wijnBlogs

IMG_2348

Chateau Camparnaud Noblesse & Château Champarel Pécharmant Cuvée Prestige 2014

Toen ik eind jaren tachtig serieus geïnteresseerd raakte in wijn was dat voornamelijk rood en altijd uit de Médoc en rond Bordeaux waarbij vooral Graves mijn voorkeur hadden. Dit heeft lang geduurd en nog steeds kies ik vaak wijn uit deze streek. Rosé was iets wat ik liet liggen voor jaren.. proefde weleens maar het was niet aan mij besteedt. Hierin

Lees verder »
Mâcon Pierreclos 2018

Mâcon Pierreclos 2018 Albert Bichot

Dit is een van de allerlekkerste (Na)-Zomerwijnen.Gemaakt van 100% Gamay, die andere blauwe druif die naast superster Pinot Noir in de Bourgogne woont. Iets meer over deze frisse druif die in het allerzuidelijkste stukje Mâconnais groeit tegen de Beaujolais regio aan. Gamay is een kruising tussen Pinot Noir en de Oostenrijkse druif Heunisch Weiss, allebei ook geen koukleumen. De lichte kleur

Lees verder »
Albert Bichot CrémantBlancs1

Albert Bichot Crémant de Bourgogne Brut Blanc de Blancs, Pure’ 2019

Crémant de Bourgogne kreeg zijn officiële Appelation Contrôléestatus in 1976. Ondanks het feit dat Champagne wereldberoemd is geworden met een aparte status kunnen ze er in de Bourgogne ook wat van. Op dezelfde manier als Champagne verkrijgt Crémant de Bourgogne zijn koolzuur tijdens nagisting in de fles. Om de juiste verzadiging van koolzuurgas te verkrijgen, evenals een goede smaakontwikkeling verblijft de

Lees verder »
Salcuta Merlot

Salcuta Merlot

Bij Moldavië denk je niet meteen aan goede wijn. Toch wordt in dit land al eeuwen wijn gemaakt, en steeds beter. Moldavië ligt tussen Oekraïne en Roemenië op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. Een belangrijk gegeven, want Salcuta Winery is gelegen in de Causeni regio in het beroemde wijngebied Stefan Vôda in het dorp Salcuta. Deze volle zachte wijn wordt gemaakt

Lees verder »
Team De Druivenboer

Wijnblogger Henk-Jan

Mijn naam is Henk-Jan, 54 jaar en mede-eigenaar van De Druivenboer. Op jonge leeftijd heb ik een fascinatie voor wijn ontwikkeld door in contact te komen met mensen die mij geïntroduceerd hebben in de culinaire wereld van de klassieke wijnlanden. Negen van de tien keer heeft mijn keuze van een wijnfles een Frans etiket, maar ik waardeer ook zeker mooi gemaakte

Lees verder »
Ben je 18 jaar of ouder?
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0