What about Holiday’s
Om heel eerlijk te zijn ben ik niet de grootste feestvierder!
De dagen zoals kerst en Oud/Nieuw zijn voor mij zoals andere dagen, wat wil zeggen dat ik probeer om elke dag te genieten van lekkere wijnen en heerlijk eten.
Maar natuurlijk doen we wel iets extra tijdens deze vakantiedagen…
Zoals jullie ondertussen wel weten, ben ik een favoriete liefhebber van de Champagne Vollereaux Brut Nature.
Deze ontkurkte we dus enkele malen..
Ik en de kids starte met hapjes en de champagne natuurlijk (ze zijn steeds geïnteresseerd wat de papa ontkurkt) en ja hoor ze proeven mee….
Top om te starten als apero met de mooie combinatie !.
Met deze koudere dagen is een heerlijk tomatengroenten soepje met wat vers gebakken brood ook altijd welkom!..
Alhoewel ik toch reeds al even benieuwd was naar de Grand Cru Chablis van Albert Bichot die in mijn kast lag te turen naar mij!.. (wat natuurlijk heel gevaarlijk is)
Terwijl ik het hoofdgerecht aan het voorbereiden was heeft deze mij vergezeld… en ik moet zeggen dat dit als zachte boter in de mond was…
Wederom om steeds terug je neus in het glas te steken en de aroma’s te ruiken en weg te dromen van de mooie wijngaarden!..
Oké even terug naar de realiteit…
Als main dish .. Varkenshaasje met een jasje van Crumble bestaande uit pistache noten en peterselie, mosterd en olijfolie afgewerkt met een mengeling van bospaddestoelen en gegrilde groene asperges!.
MAAR!!!!!
Hierbij dronk ik een overheerlijke Bougogne van Albert Bichot, de GREVREY – CHAMBERTIN
Deze overheerlijke machtige wijn was zo zacht in de mond en fantastische in de neus ….
Passend bij dit gerecht? ABSOLUUT!!!!..
Een absolute aanrader om zeker eens te proberen of om hem in jullie collecte te bewaren voor een speciale gelegenheid !.
Wat de dagen erna gebeurde ?
Drie woorden!!!!
CHAMPAGNE: Vollereaux Vollereaux Vollereaux