Weingut Stadlmann Zierfandler Anning

Type wijn

Jaargang

Land

Druif

Afsluiting

Product ID

3964

 14,95

Uitverkocht

Uitverkocht

Stuur mij een e-mail als deze wijn weer op voorraad is

*ma - do

Type wijn

Land

Landbouw

Wijnhuis

Product ID

3964

Jaargang

Regio

Druif

Afsluiting

Awards

92 Punten Falstaff 2020

93 Punten James Suckling 2020

91 Punten Falstaff 2018

Weingut Stadlmann Thermenregion Zierfandler Anning

Samenstelling:

100% Zierfandler

Weingut Stadlmann Zierfandler Anning, al zeven generaties lang bedrijft de familie Stadlmann de wijnbouw in de Thermenregion, ten zuiden van Wenen. De druivenstokken worden voornamelijk aangeplant op de hellingen van de Anninger. De druiven krijgen zo optimaal zon en kunnen mooi rijpen. De wijnbouw rondom Traisenkirchen worden al meer dan 200 jaar gecultiveerd door wijnboeren die behoedzaam, met veel gevoel en ambitie de druivenstokken verzorgen. Ook hier speelt het bijzondere terroir een rol in de regio dat kan men zien aan de soorten druiven die hier verbouwd worden. Weingut Stadlmann bestaat al sinds 1870 en behoort tot de absolute top van Oostenrijk volgens de Wine Advocate van Robert Parker “the best producer in the region” en we zijn dan ook erg trots op deze aanwinst.

We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Weingut Stadlmann Zierfandler Anning vandaag bij De Druivenboer.

Smaak en geur

Deze Zierfandler Anning van Weingut Stadlmann heeft in de neus trekken de complexe aroma’s van dit speciale druivenras meteen de aandacht: kweepeer, sinaasappelbloesem, honing, jasmijn, abrikoos en venkel, ondersteund door een hint van geroosterde pistache. Al bij de eerste slok valt de mooie balans tussen de aangename zuren en het ronde mondgevoel op, heel prettig! Voordat de elegante afdronk begint, wordt het al genoemde aroma spektakel nog aangevuld met bittersinaasappel en laurierdrop. Een bijzonder glas wijn!

Drinken bij… 

Deze Zierfandler Anning past goed bij gerechten op basis van gegrilde tonijn met watermeloen, zwarte olijf en munt.

Over Thermenregion

Meer dan 2000 jaar geleden werden in de klimatologisch gunstige regio ten zuiden van Wenen wijnstokken verbouwd. Romeinse legionairs gestationeerd in Carnuntum en Vindobona brachten wijnstokken uit hun thuisland en kennis van wijnmaken naar Pannonia. De naam Thermenregion verwijst naar de zwavelhoudende warmwaterbronnen van Aquae (Baden). In de middeleeuwen bloeide hier de wijnbouw onder leiding van de cisterciënzer monniken. De indeling van de wijngaarden, maar ook het karakter van de dorpen laten duidelijk de invloed van het Bourgondische moederklooster Citeaux zien.

De experts van de cisterciënzer wijnbouw erkenden onmiddellijk de waarde van dit buitengewone terroir. De wijnstokken profiteren van de Pannonische klimaatinvloed met hete zomers en droge herfsten en 1800 uren zonneschijn per jaar. Constante luchtbeweging in de herfst zorgt ervoor dat de druiven snel uitdrogen na dauw of regen.