Weingut Stadlmann Zierfandler Anning
Type wijn
Jaargang
Land
Regio
Landbouw
Druif
Wijnhuis
Afsluiting
Product ID
€ 14,95
Uitverkocht
Uitverkocht
Stuur mij een e-mail als deze wijn weer op voorraad is
- ✓ Gratis verzending vanaf €75
- ✓ Voor 18:00 besteld, morgen verzonden*
- ✓ Veilig en gemakkelijk betalen
Type wijn
Land
Landbouw
Wijnhuis
Product ID
Awards
92 Punten Falstaff 2020
93 Punten James Suckling 2020
91 Punten Falstaff 2018
Beschrijving
Extra informatie
Beoordelingen
Over wijnhuis
Weingut Stadlmann Thermenregion Zierfandler Anning
Samenstelling:
100% Zierfandler
Weingut Stadlmann Zierfandler Anning, al zeven generaties lang bedrijft de familie Stadlmann de wijnbouw in de Thermenregion, ten zuiden van Wenen. De druivenstokken worden voornamelijk aangeplant op de hellingen van de Anninger. De druiven krijgen zo optimaal zon en kunnen mooi rijpen. De wijnbouw rondom Traisenkirchen worden al meer dan 200 jaar gecultiveerd door wijnboeren die behoedzaam, met veel gevoel en ambitie de druivenstokken verzorgen. Ook hier speelt het bijzondere terroir een rol in de regio dat kan men zien aan de soorten druiven die hier verbouwd worden. Weingut Stadlmann bestaat al sinds 1870 en behoort tot de absolute top van Oostenrijk volgens de Wine Advocate van Robert Parker “the best producer in the region” en we zijn dan ook erg trots op deze aanwinst.
We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Weingut Stadlmann Zierfandler Anning vandaag bij De Druivenboer.
Smaak en geur
Deze Zierfandler Anning van Weingut Stadlmann heeft in de neus trekken de complexe aroma’s van dit speciale druivenras meteen de aandacht: kweepeer, sinaasappelbloesem, honing, jasmijn, abrikoos en venkel, ondersteund door een hint van geroosterde pistache. Al bij de eerste slok valt de mooie balans tussen de aangename zuren en het ronde mondgevoel op, heel prettig! Voordat de elegante afdronk begint, wordt het al genoemde aroma spektakel nog aangevuld met bittersinaasappel en laurierdrop. Een bijzonder glas wijn!
Drinken bij…
Deze Zierfandler Anning past goed bij gerechten op basis van gegrilde tonijn met watermeloen, zwarte olijf en munt.
Over Thermenregion
Meer dan 2000 jaar geleden werden in de klimatologisch gunstige regio ten zuiden van Wenen wijnstokken verbouwd. Romeinse legionairs gestationeerd in Carnuntum en Vindobona brachten wijnstokken uit hun thuisland en kennis van wijnmaken naar Pannonia. De naam Thermenregion verwijst naar de zwavelhoudende warmwaterbronnen van Aquae (Baden). In de middeleeuwen bloeide hier de wijnbouw onder leiding van de cisterciënzer monniken. De indeling van de wijngaarden, maar ook het karakter van de dorpen laten duidelijk de invloed van het Bourgondische moederklooster Citeaux zien.
De experts van de cisterciënzer wijnbouw erkenden onmiddellijk de waarde van dit buitengewone terroir. De wijnstokken profiteren van de Pannonische klimaatinvloed met hete zomers en droge herfsten en 1800 uren zonneschijn per jaar. Constante luchtbeweging in de herfst zorgt ervoor dat de druiven snel uitdrogen na dauw of regen.
Inhoud | 0.75 liter |
Gewicht | 1.2 kg |
Herkomstbenaming | Thermenregion, Anninger Berg |
Wijngaard | Eigen wijngaarden op de Anninger heuvel op een bodem van kalk met schelpafzettingen uit de oeroceaan. |
Druivenrassen | Zierfandler |
Smaakimpressie | In de neus trekken de complexe aroma’s van dit speciale druivenras meteen de aandacht: kweepeer, sinaasappelbloesem, honing, jasmijn, abrikoos en venkel, ondersteund door een hint van geroosterde pistache. Al bij de eerste slok valt de mooie balans tussen de aangename zuren en het ronde mondgevoel op, heel prettig! Voordat de elegante afdronk begint, wordt het al genoemde aroma spektakel nog aangevuld met bittersinaasappel en laurierdrop. |
Vinificatie | Alcoholische vergisting in traditionele grote neutrale houten van 1800 liter. Rijping sur lie gedurende 5 maanden. |
Houtopvoeding | 5 maanden. |
Alcoholpercentage | 12.5% |
Zuurgraad | 6 gram/liter |
Restsuiker | 3 gram/liter |
Serveren | 10-12°C |
Bewaren | Tot 5 jaar na oogst. |
Reviews
There are no reviews yet.
Weingut Stadlmann
Weingut Stadlmann bestaat al sinds 1870 en behoort tot de absolute top van Oostenrijk volgens de Wine Advocate van Robert Parker “the best producer in the region”.
Op en rondom de Anninger Berg wordt op iets meer dan 20 hectare wijnbouw bedreven. Bernhard Stadlmann is de achtste generatie wijnmaker en onder toeziend oog van vader Johann zet hij de traditie voort, vertrouwend op gevoel en ervaring en de kennis van zijn voorvaderen. “Geen manipulatie, maar in harmonie met de natuur”, zo luidt het bewezen familie credo sinds jaar en dag. De rond de 35 jaar oude stokken worden dan ook allemaal volgens de strenge regelgeving biologisch verzorgd.
Eeuwenoude traditie, maar openstaan voor innovatie, is waar de familie Stadlmann in gelooft. Het geduld en de kennis van het ambacht, de keuze van de druivenrassen en de keuze voor rijping op grote neutrale houten vaten, zorgen voor het karakter van de wijnen. Ze worden vrijwel continu geëerd met veel aandacht van de internationale wijnexperts, met name de wijnen uit de topwijngaarden Mandel-Höh (Zierfandler) en Tagelsteiner (Rotgipfler).
Wees de eerste die Weingut Stadlmann Zierfandler Anning een review geeft
You must be logged in to post a review.