Skoff Original Weissburgunder

Type wijn

Jaargang

Land

Landbouw

Wijnhuis

Afsluiting

Product ID

3270

 16,25

Uitverkocht

Uitverkocht

Stuur mij een e-mail als deze wijn weer op voorraad is

*ma - do

Type wijn

Land

Landbouw

Wijnhuis

Product ID

3270

Jaargang

Regio

Druif

Afsluiting

Skoff Original Weissburgunder

Samenstelling:

100% Traminer

Skoff Original Weissburgunder Südsteiermark DAC is een wijn met een intensieve en stimulerende smaak en delicate echo’s van citrus, geel fruit, een vleugje perzik, bittere amandel, gele appel en minerale tonen. De afdronk van citrus en gele appel is stimulerend. De wijn heeft een lichtgele kleur met groene reflecties.

Weltmeister Walter Skoff is de 4e generatie in dit toonaangevende familiebedrijf. Hij heeft de wijngaarden weten uit te breiden tot 100 ha, zijn eigenwijze van wijn maken heeft hem bij de wereldtop gebracht. Het is erg belangrijk dat elk van hun wijnen zijn eigen karakter heeft en zijn individuele persoonlijkheid ontwikkelt. Alleen zo kunnen ze het ultieme doel bereiken: van elke individuele wijn met al zijn bijzondere kwaliteiten een meesterwerk maken.

We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Skoff Original Weissburgunder vandaag bij De Druivenboer.

Smaak en geur

Deze Weissburgunder van Skoff Original heeft een intensief boeket van geel fruit, honingmeloen, gele appel, greengage pruim, citrus met een vleugje walnoot. In de mond intensieve en stimulerende smaak met delicate echo’s van citrus, geel fruit, een vleugje perzik, bittere amandel, gele appel en minerale tonen. De afdronk van citrus en gele appel is stimulerend.

Drinken bij…

Deze Weissburgunder harmonieert harmonieert goed met lichte visgerechten, maar ook met wit vlees en asperges. Het past perfect bij voorgerechten, kip en pasta, maar ook bij pompoen, gebakken kip en roerbakgerechten.

Over Südsteiermark

In de Südsteiermark zorgen het warme en vochtige Mediterrane klimaat en de koele nachten voor een lang rijpingsproces, waarin fruitaroma’s zich super ontwikkelen, met als specialiteit Sauvignon Blanc. In dit immens populair geworden wijngebied is ‘Weltmeister Sauvignon Blanc’ Walter Skoff inmiddels de vierde generatie in dit toonaangevende familiebedrijf. Onder zijn leiding is het domein gegroeid tot 100 hectare, waarvan 60 in bezit. De verscheidenheid in niet alleen topografie, maar zeker ook in bodems, zorgen voor een geweldig breed spectrum aan wijnen. Skoff Original behoort tot de absolute wereldtop.