Paul Achs Burgenland Chardonnay
Type wijn
Jaargang
Land
Regio
Landbouw
Druif
Wijnhuis
Afsluiting
Product ID
€ 13,95
Uitverkocht
Uitverkocht
Stuur mij een e-mail als deze wijn weer op voorraad is
- ✓ Gratis verzending vanaf €75
- ✓ Voor 18:00 besteld, morgen verzonden*
- ✓ Veilig en gemakkelijk betalen
Awards
91 Punten Falstaff 2020
91 Punten Falstaff 2019
90 Punten Falstaff 2018
Beschrijving
Extra informatie
Beoordelingen
Over wijnhuis
Paul Achs Burgenland Chardonnay
Samenstelling:
100% Chardonnay
Paul Achs Burgenland Chardonnay. Na een extreem droge winter ontstond een zeer vroege knoppauze. Ook het eerste groeiseizoen werd gekenmerkt door droogte. De langverwachte regens kwamen pas eind mei. De zomer daarentegen was niet te warm met regelmatig regen. Dankzij de biologisch-dynamische teelt voldeden de wijnstokken heel goed aan deze speciale eisen. De oogst begon in de tweede septemberweek onder zeer goede conditie omstandigheden. Er waren vooral warme dagen en koelere nachten, waardoor het fruit en de elegantie prachtig tot uiting kwamen. Het resultaat is deze heerlijke Burgenland Chardonnay van deze ongelofelijk getalenteerde wijnmaker.
We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Paul Achs Burgenland Chardonnay vandaag bij De Druivenboer.
Smaak en geur
Deze Burgenland Chardonnay van Paul Achs is een frisse, elegante Chardonnay met fijne mineraliteit in de smaak. In de neus aroma’s van frisse appel en steenvruchten. In de mond wit fruit met een fris karakter en mineralige afdronk.
Drinken bij…
Deze Chardonnay past goed bij diverse frisse salades, wit vlees gerechten, vis- en pastagerechten, Aziatische gerechten op basis van oosterse kruiden of gewoon los als aperitief te schenken.
Over Burgenland
Gelegen aan de oostkant van Oostenrijk ligt op ongeveer 500 meter van de Hongaarse grens. Het is een van de belangrijkste wijngebieden van Oostenrijk. Binnen Oostenrijk ligt regio Burgenland net iets onder Wenen. In de regio is de Neusiedlersee zeer aanwezig en zorgt voor een ideaal microklimaat voor de wijnbouw. Door de vooral moerassige grond biedt het de wijngaarden ideale omstandigheden voor edele rotting. De witte wijnen uit deze regio zijn voornamelijk fris en levendig, de rode wijnen uit het gebied vooral elegant en fruitig. De regio Burgenland is onderverdeeld in vier sub-regio’s: Neusiedlersee, Neusiedlersee-Hügelland, Mittelburgenland en Südburgenland.
Inhoud | 0.75 liter |
Gewicht | 1.2 kg |
Herkomstbenaming | Neusiedlersee Burgenland |
Wijngaard | Eigen wijngaarden in Gols op kiezels met zwarte aarde en zand op leembodem. |
Druivenrassen | Chardonnay |
Smaakimpressie | In de neus aroma’s van frisse appel en steenvruchten. In de mond wit fruit met een fris karakter en mineralige afdronk. |
Vinificatie | Selectieve handmatige oogst, 80% gefermenteerd en opgeslagen in stalen tanks en 20% in grote houten vaten (2000L). Geen malolactische gisting, bewaard op de fijne droesem tot december. |
Houtopvoeding | 20% in grote houten vaten (2000L). |
Alcoholpercentage | 12.5% |
Zuurgraad | 4.9 gram/liter |
Restsuiker | 1 gram/liter |
Serveren | 10-12°C |
Bewaren | Tot 5 jaar na oogst. |
1 review for Paul Achs Burgenland Chardonnay
5
/5Gebaseerd op 1 review(s)
Reviewed by 01 customer(s)
-
Remco Schoppert
Goede Chardonnay van afkomstig van een goed wijnhuis! Aanrader
20 augustus 2022
Paul Achs
De wijnmakerij Paul Achs ligt in Gols 60 km ten zuidoosten van Wenen, vlakbij de Hongaarse grens in het midden van een indrukwekkend en prachtig natuurlijk paradijs - Noord-Burgenland.
De locaties van de wijngaarden zijn in en rond Gols. 25 hectare verdeeld over 40 percelen, elk met eigen potentieel. Deze brede distributie geeft ze een verscheidenheid aan bodems en microklimaten - ideale basis voor het creëren van opwindende, authentieke wijnen jaar na jaar.
De aanplant van de locaties is zo gekozen dat de variëteit, bodem en oriëntatie resulteren in een samenhangend geheel. Sommige wijngaarden werden aangeplant met drie verschillende druivensoorten.
De wijnmakerij is sinds 2006 biodynamisch gecertificeerd. Maar ook daarvoor gebruikten ze geen herbiciden. Onkruid werd altijd mechanisch verwijderd en nooit chemisch. Het aanleggen van groen in de wijngaarden was en is een vanzelfsprekendheid. Ze dragen een steentje bij aan biodiversiteit en revitaliseren de bodem met natuurlijke maatregelen.