Bergerac Rosé
Type wijn
Jaargang
Land
Regio
Landbouw
Druif
Wijnhuis
Afsluiting
Product ID
€ 7,95
58 op voorraad
58 op voorraad
- ✓ Gratis verzending vanaf €75
- ✓ Voor 18:00 besteld, morgen verzonden*
- ✓ Veilig en gemakkelijk betalen
Beschrijving
Extra informatie
Beoordelingen
Over wijnhuis
Bergerac Rosé
Samenstelling:
75% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 5% Merlot
Uit de wijngaarden van Le ‘Raz is deze cuvée geboren met een blend van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Het 18de eeuwse Château Le Raz van de familie Barde ligt tussen Bergerac en Saint-Emilion, de wijnstokken geplant op de terroirs van heuvels en hoogvlakte en produceren uitstekende druiven in een gespecificeerde teeltwijze. Chateau Le Raz is één van de modernste wijnmakers die elegante fijne wijnen heeft ontwikkeld. De aromatische droge rosé wijn is fris en fruitig en geeft goed weer waar Château Le Raz toe in staat is met het creëeren van zijn wijnen.
We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Bergerac rosé vandaag bij De Druivenboer.
Smaak en geur
Deze Bergerac rosé van Château Le Raz is een aromatisch wijn, met een neus van kers, framboos en zwarte bes.
Drinken bij…
Drink deze wijn als aperitief, bij zeeforel gerecht of langoustine op een spies met gember.
Over Bergerac
De regionale appellation Bergerac Rouge die in 1936 werd erkend als Appellation d’Origine Contrôlé (AOC) beslaat het volledige gebied van Bergerac. Deze AOC produceert het grootste deel van de rode wijn van de wijngaard. De appellation Bergerac Rouge ligt ten zuiden van het departement van de Dordogne, meer specifiek in het arrondissement van Bergerac. Het is mogelijk om rode wijn van de appellation Bergerac Rouge te produceren in meer dan 90 gemeenten rondom de stad Bergerac. De aard van de verschillende bodems weerspiegelt de omvang van de wijngaard. De wijngaarden strekken zich uit over de vruchtbare en drainerende terrassen aan de oevers van de Dordogne, in het hart van een zeldzaam polycultureel landschap.
Inhoud | 0.75 liter |
Gewicht | 1.2 kg |
Herkomstbenaming | A.O.C Bergerac |
Wijngaard | Wijngaarden geplant op de Noord-Zuis as van Bergerac .De ijzerhoudende bodem van kalk en klei geeft de typische smaakkenmerken. Gemiddelde leeftijd van de stokken is 20 jaar. |
Druivenrassen | Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot |
Smaakimpressie | Frambozen, kersen en bessen. In de mond veel rood fruit met een lichte toon van gember. |
Vinificatie | Na selectie licht kneuzen en persen,binnen maximaal 4 uur schillen scheiden van het sap. Vervolgens vergisting op rvs gedurende 30 dagen op 16 graden. |
Houtopvoeding | Geen. |
Alcoholpercentage | 12% |
Zuurgraad | 7 gram/liter |
Restsuiker | 2.2 gram/liter |
Serveren | 8-10°C |
Bewaren | Tot 3 jaar na oogst. |
Reviews
There are no reviews yet.
Château Le Raz
In Saint-Meard-de-Gurçon in de Périgord wordt sinds 1610 wijn gemaakt door generatie op generatie. Chateau Le Raz is een van de mooiste wijngaarden uit de hele regio en teelt diverse druiven op zestig hectare grond. De rode wijnen worden gemaakt van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Malbec. De witte wijnen bestaan uit Sauvignon, Sémillon en Muscadelle.
De familie Barde staat aan het roer van dit prachtige wijnhuis. Vanuit de filosofie van de familie wordt zoveel mogelijk handmatig gewerkt. De vinificatie vindt plaats in oude kelders waarbij gebruik wordt gemaakt van zwaartekracht. Dit resulteert in elegante en subtiele wijnen.
De wijngaarden van Chateau Le Raz liggen tussen Bergerac en Bordeaux tegen de heuvels aan. De Atlantische Oceaan beïnvloed het klimaat en zorgt voor temperatuurverschillen, waardoor de druiven in de nacht afkoelen. De met gras begroeide wijngaarden worden uitmuntend onderhouden.