Weingut Ernst Triebaumer Blaufränkisch

Type wijn

Jaargang

Land

Regio

Landbouw

Afsluiting

Product ID

703348

 16,95

2 op voorraad

2 op voorraad

*ma - do

Type wijn

Land

Landbouw

Wijnhuis

Product ID

703348

Jaargang

Regio

Druif

Afsluiting

Weingut Ernst Triebaumer Blaufränkisch

Samenstelling:

100% Blaufränkisch

Weingut Ernst Triebaumer Blaufränkisch loopt over van zwarte kersen, bramen, blauwe pruimen en vleugjes peper, ontbijtkoek en drop. Een sappige wijn met frisse zuren waardoor het aroma in de mond ook naar rode kersen neigt. De aanwezige rijpe tannines verlenen de wijn een prettige structuur.

Ernst Triebaumer is een absolute Blaufränkisch specialist, hun Mariental geldt al meer dan 30 jaar als maatstaf voor wijnen van dit druivenras in Oostenrijk. Tonen ook graag de mogelijkheden van Bordeaux-blends met Oostenrijks karakter. Werken enorm milieubewust en klimaatneutraal en zijn in conversie naar gecertificeerd biologisch. De industrialisatie in het wijnmaken hebben zij heel bewust links laten liggen en zijn bijna helemaal zelfvoorzienend. Vergroening en begrazing van de wijngaarden, alsmede het toepassen van Terra Preta tonen de ambachtelijke manier waarop ze met hun vak bezig zijn.

We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Weingut Ernst Triebaumer Blaufränkisch vandaag bij De Druivenboer.

Smaak en geur

Deze Bluafränkisch van Weingut Triebaumer heeft in de neus zwarte kersen, bramen en pruimen met wat vleugjes peper, ontbijtkoek en drop. In de mond sappig met frisse zuren die naar rode kersen neigen. Rijpe tannines geven een mooie structuur aan de wijn.

Drinken bij…

Deze Weingut Ernst Triebaumer Blaufränkisch past goed bij gerechten op basis van rundvlees, gevogelte of bij pasta gerechten.

Over Burgenland

Gelegen aan de oostkant van Oostenrijk ligt op ongeveer 500 meter van de Hongaarse grens. Het is een van de belangrijkste wijngebieden van Oostenrijk. Binnen Oostenrijk ligt regio Burgenland net iets onder Wenen. In de regio is de Neusiedlersee zeer aanwezig en zorgt voor een ideaal microklimaat voor de wijnbouw. Door de vooral moerassige grond biedt het de wijngaarden ideale omstandigheden voor edele rotting. De witte wijnen uit deze regio zijn voornamelijk fris en levendig, de rode wijnen uit het gebied vooral elegant en fruitig. De regio Burgenland is onderverdeeld in vier sub-regio’s: Neusiedlersee, Neusiedlersee-Hügelland, Mittelburgenland en Südburgenland.