Valpolicella Superiore

Type wijn

Jaargang

Land

Regio

Landbouw

Wijnhuis

Afsluiting

Product ID

4126

 13,75

Uitverkocht

Uitverkocht

Stuur mij een e-mail als deze wijn weer op voorraad is

*ma - do

Type wijn

Land

Landbouw

Wijnhuis

Product ID

4126

Jaargang

Regio

Druif

Afsluiting

Venturini Valpolicella Superiore Campomasua

Samenstelling:

70% Corvina, 20% Rondinella, 10% Corvinone

De zonnestralen verwarmen de oude stenen gipsplaat die de wijnstokken ondersteunt, en verspreiden licht en warmte die beetje bij beetje geconcentreerd zijn in de druiven. Campomasua wordt gemaakt van alleen die door de zon verwarmde druiven.

Deze wijn gemaakt door Vini Venturini bezit twaalf hectare grond die is bezet met druivenstokken die worden volledig worden gebruikt voor de teelt van druiven. De druiven worden geteeld op de glooiende heuvels van Valpolicella Classica op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. De wijnstokken kijken uit op het zuidwesten op terrassen die worden ondersteund door stenen muren die “marogne” worden genoemd en worden ondersteund door “eenvoudige” en “dubbele” pergola’s. De grond is licht, kalkachtig en vol stenen. De wijn behoort tot de tradities van de familie en heeft zich met hen door ontwikkeld. Het is een uitdrukking van het dagelijkse leven van vroeger en nu, onze wijn is onze geschiedenis en het toont precies, maar ook onverwacht, de aard van Venturini’s familie, die behoort tot een historisch wijngebied Valpolicella.

We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Valpolicella Superiore vandaag bij De Druivenboer.

Smaak en geur

Deze Valpolicella Superiore van Vini Venturini heeft een schitterende robijnrode kleur. Het charmeert de neus met sappige, ronde geuren die doen denken aan rijpe kersen vers van de boom. Hints van violet, roze peper en een stevige minerale basis maken de geurcompositie compleet. De mond is goed uitgebalanceerd en aangenaam, met grote lineariteit, zeer drinkbaar, met een zuivere afdronk van grote elegantie.

Drinken bij… 

Valpolicella Superiore Campomasua is een wijn die vraagt ​​om voedingsmiddelen met sterke smaken. Het zal de smaak van een gegrilde Florentijnse steak naar boven halen, evenals een selectie van oude kazen, maar het past ook goed bij elegant bereide gerechten van geroosterd vlees zoals wild.

Over Valpolicella

Het Italiaanse wijnhuis Venturini ligt in San Floriano een dorp in de buurt van San Pietro (Verona). Het wijnhuis werd opgericht in 1963 en blijft groeien dankzij liefde, ervaring en hard werk van drie generaties. Deze familie is geworteld in de regio Valpolicella. Valpolicella is een Italiaanse rode wijn met het kwaliteitslabel Denominazione di Origine Controllata (DOC) die wordt geproduceerd in de provincie Verona. In het gebied van Valpolicella werd al in pre-Romeinse en Romeinse tijden door de aeti een bij de Romeinen geliefde wijn geproduceerd die bekend stond onder de naam Retico. Na de val van het West-Romeinse Rijk bleef de wijnbouw hier behouden door het werk van de monniken van de heilige Columbanus die opereerden vanuit de Abdij van Luxeuil. In de zesde eeuw kwamen zij in Frankrijk met een nieuwe manier van vinificatie die vanaf de zevende eeuw navolging kreeg in Noord- en Midden-Italië.

* De foto kan afwijken van de vintage die nog op voorraad is. Specifiek op zoek naar een bepaalde vintage? Neem contact met ons op en wij controleren dit graag voor je.