Semonte Alto Valpolicella Ripasso

(1 klantbeoordeling)

Type wijn

Jaargang

Land

Regio

Landbouw

Wijnhuis

Afsluiting

Product ID

4061

 16,25

Uitverkocht

Uitverkocht

Stuur mij een e-mail als deze wijn weer op voorraad is

*ma - do

Type wijn

Land

Landbouw

Wijnhuis

Product ID

4061

Jaargang

Regio

Druif

Afsluiting

Venturini Semonte Alto Valpolicella Ripasso

Samenstelling:

70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara

Ripasso is gemaakt van de toegestane druivenrassen in Valpolicella Classico. Deze druiven worden samen met de overgebleven gistresten van de wereldberoemde exclusieve en dus kostbare, ‘Amarone Wijn’ in één vat gedaan. Een tweede gisting op de nog zeer krachtige resten van de Amarone geeft Ripasso ongelofelijk veel body en smaak. Deze wijn gemaakt door Vini Venturini bezit twaalf hectare grond die is bezet met druivenstokken die worden volledig worden gebruikt voor de teelt van druiven. De druiven worden geteeld op de glooiende heuvels van Valpolicella Classica op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. De wijnstokken kijken uit op het zuidwesten op terrassen die worden ondersteund door stenen muren die “marogne” worden genoemd en worden ondersteund door “eenvoudige” en “dubbele” pergola’s. De grond is licht, kalkachtig en vol stenen. De wijn behoort tot de tradities van de familie en heeft zich met hen door ontwikkeld. Het is een uitdrukking van het dagelijkse leven van vroeger en nu, onze wijn is onze geschiedenis en het toont precies, maar ook onverwacht, de aard van Venturini’s familie, die behoort tot een historisch wijngebied Valpolicella.

We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Semonte Alto Valpolicella Ripasso vandaag bij De Druivenboer.

Smaak en geur

Deze Semonte Alto Valpolicella Ripasso van Vini Venturini heeft een vrij dichte, lichtgevende robijnrode kleur. Aanvankelijk biedt de neus gekruide en geroosterde hints, om te openen met herinneringen aan donker fruit zoals bramen en bosbessen, zoethout en vervaagde viooltjes. In de mond is de wijn strak, fris en hartig, met een mooie tannine-afdronk die het gehemelte reinigt en uitnodigt tot nog een slok.

Drinken bij… 

Deze Semonte Alto Valpolicella Ripasso is een wijn met een sterk karakter die met de juiste energie gepaard gaat met zeer gearomatiseerde vleesgerechten zoals gestoofd konijn of geroosterd varkensvlees. Het zorgt ook voor een interessante combinatie met zachte kazen met een rijpe korst zoals brie.

Over Valpolicella

Het Italiaanse wijnhuis Venturini ligt in San Floriano een dorp in de buurt van San Pietro (Verona). Het wijnhuis werd opgericht in 1963 en blijft groeien dankzij liefde, ervaring en hard werk van drie generaties. Deze familie is geworteld in de regio Valpolicella. Valpolicella is een Italiaanse rode wijn met het kwaliteitslabel Denominazione di Origine Controllata (DOC) die wordt geproduceerd in de provincie Verona. In het gebied van Valpolicella werd al in pre-Romeinse en Romeinse tijden door de aeti een bij de Romeinen geliefde wijn geproduceerd die bekend stond onder de naam Retico. Na de val van het West-Romeinse Rijk bleef de wijnbouw hier behouden door het werk van de monniken van de heilige Columbanus die opereerden vanuit de Abdij van Luxeuil. In de zesde eeuw kwamen zij in Frankrijk met een nieuwe manier van vinificatie die vanaf de zevende eeuw navolging kreeg in Noord- en Midden-Italië.