Massimino Rosso Verona
Type wijn
Jaargang
Land
Regio
Landbouw
Druif
Wijnhuis
Afsluiting
Product ID
€ 20,25
Uitverkocht
Uitverkocht
Stuur mij een e-mail als deze wijn weer op voorraad is
- ✓ Gratis verzending vanaf €75
- ✓ Voor 18:00 besteld, morgen verzonden*
- ✓ Veilig en gemakkelijk betalen
Beschrijving
Extra informatie
Beoordelingen
Over wijnhuis
Massimino Rosso Verona
Samenstelling:
70% Corvina, 10% Corvinone, 20% Rondinella
Massimino Venturini was de oprichter van dit zeer prestigieuze wijnhuis, ter nagedachtenis aan hem indraagt deze zijn naam. Vini Venturini bezit twaalf hectare grond die is bezet met druivenstokken die worden volledig worden gebruikt voor de teelt van druiven. De druiven worden geteeld op de glooiende heuvels van Valpolicella Classica op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. De wijnstokken kijken uit op het zuidwesten op terrassen die worden ondersteund door stenen muren die “marogne” worden genoemd en worden ondersteund door “eenvoudige” en “dubbele” pergola’s. De grond is licht, kalkachtig en vol stenen. De wijn behoort tot de tradities van de familie en heeft zich met hen door ontwikkeld. Het is een uitdrukking van het dagelijkse leven van vroeger en nu, onze wijn is onze geschiedenis en het toont precies, maar ook onverwacht, de aard van Venturini’s familie, die behoort tot een historisch wijngebied Valpolicella.
We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Massimino Rosso Verona vandaag bij De Druivenboer.
Smaak en geur
Deze Massimino Rosso Verona van Vini Venturini heeft een dicht, ondoordringbaar robijnrood met granaatglans. Zoete aroma’s van frambozen, aalbessen en wilde aardbeien samen met tonen van vanille en bloemige hints van rode rozen verleiden de neus. Massimino is een wijn die een hoge mate van compactheid in de mond tot uitdrukking brengt, maar ook een uitstekende balans: het alcoholgehalte wordt gecompenseerd door de frisheid, en de merkbaar hartige droogheid van de tannines begeleiden de staart, met een gelukkige terugkeer van fruitjam aan de helemaal op het einde.
Drinken bij…
Deze Massimino Rosso Verona is een wijn die verkregen wordt door een korte inroting van de druiven die de wijn een extra rond, fluweelachtig karakter geeft. Uitstekend bij gemengde schotels van gegrild vlees, voor een originele combinatie raden we je aan om het te proberen met gekruid voedsel zoals een vleesgoulash of een pittige groentesoep.
Over Valpolicella
Het Italiaanse wijnhuis Venturini ligt in San Floriano een dorp in de buurt van San Pietro (Verona). Het wijnhuis werd opgericht in 1963 en blijft groeien dankzij liefde, ervaring en hard werk van drie generaties. Deze familie is geworteld in de regio Valpolicella. Valpolicella is een Italiaanse rode wijn met het kwaliteitslabel Denominazione di Origine Controllata (DOC) die wordt geproduceerd in de provincie Verona. In het gebied van Valpolicella werd al in pre-Romeinse en Romeinse tijden door de aeti een bij de Romeinen geliefde wijn geproduceerd die bekend stond onder de naam Retico. Na de val van het West-Romeinse Rijk bleef de wijnbouw hier behouden door het werk van de monniken van de heilige Columbanus die opereerden vanuit de Abdij van Luxeuil. In de zesde eeuw kwamen zij in Frankrijk met een nieuwe manier van vinificatie die vanaf de zevende eeuw navolging kreeg in Noord- en Midden-Italië.
Inhoud | 0.75 liter |
Gewicht | 1.2 kg |
Herkomstbenaming | IGT Rosso Verona |
Wijngaard | Eigen wijngaard Campomasua di Valpolicella. |
Druivenrassen | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Smaakimpressie | In de neus zwart fruit, rode rozen en vanille. In de mond compact, excellente balans tussen tannines en verfijnde zuren met een finale van ingelegd fruit en jam. Rond met een fluwelen afdronk. |
Vinificatie | Rijping van geselecteerde trossen op platforms tot november (verlies van 30% van het gewicht) – persen met ontstelen – maceratie op de schil gedurende 20 dagen, dagelijks overpompen – fermentatie tussen 10°C en 20°C – afrekken en overbrengen op hout, waar de wijn 24 maanden rijpt, deels in eikenhouten vaten en deels in tonneaux – rijping op fles gedurende 6 maanden na het bottelen. |
Houtopvoeding | 24 maanden in eiken vaten |
Alcoholpercentage | 15% |
Zuurgraad | 6.1 gram/liter |
Restsuiker | 4 gram/liter |
Serveren | 16-18°C |
Bewaren | Tot 15 jaar na oogst. |
Reviews
There are no reviews yet.
Vini Venturini
Het Italiaanse wijnhuis Azienda Agricola “Venturini” ligt in San Floriano een dorp in een deel van de stad San Pietro in Cariano (Verona). Het wijnhuis werd opgericht in 1963 en blijft groeien dankzij liefde, ervaring en hard werk van drie generaties. Deze familie behoort tot de geschiedenis van de wijnregio Valpolicella.
Het bedrijf is eigenaar van twaalf hectare land die puur en alleen voor de teelt van druiven wordt gebruikt. De druiven worden gekweekt op de glooiende heuvels van Valpolicella op 250 meter hoogte. De wijnstokken liggen op het zuidwesten geplaatst op terrasvormige plateaus. De grond is licht en kalkachtig.
Venturini produceert wijn met uitsluitend zijn eigen druiven: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara. Dit wijnhuis is in staat hoge kwaliteit Valpolicella Classic wijnen te produceren. Daarnaast is het wijnhuis een expert in het creëren van geweldige Amarone wijnen.