Massimino Rosso Verona

Type wijn

Jaargang

Land

Regio

Landbouw

Wijnhuis

Afsluiting

Product ID

4063

 20,25

Uitverkocht

Uitverkocht

Stuur mij een e-mail als deze wijn weer op voorraad is

*ma - do

Type wijn

Land

Landbouw

Wijnhuis

Product ID

4063

Jaargang

Regio

Druif

Afsluiting

Massimino Rosso Verona

Samenstelling:

70% Corvina, 10% Corvinone, 20% Rondinella

Massimino Venturini was de oprichter van dit zeer prestigieuze wijnhuis, ter nagedachtenis aan hem indraagt deze zijn naam. Vini Venturini bezit twaalf hectare grond die is bezet met druivenstokken die worden volledig worden gebruikt voor de teelt van druiven. De druiven worden geteeld op de glooiende heuvels van Valpolicella Classica op een gemiddelde hoogte van 250 meter boven zeeniveau. De wijnstokken kijken uit op het zuidwesten op terrassen die worden ondersteund door stenen muren die “marogne” worden genoemd en worden ondersteund door “eenvoudige” en “dubbele” pergola’s. De grond is licht, kalkachtig en vol stenen. De wijn behoort tot de tradities van de familie en heeft zich met hen door ontwikkeld. Het is een uitdrukking van het dagelijkse leven van vroeger en nu, onze wijn is onze geschiedenis en het toont precies, maar ook onverwacht, de aard van Venturini’s familie, die behoort tot een historisch wijngebied Valpolicella.

We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Massimino Rosso Verona vandaag bij De Druivenboer.

Smaak en geur

Deze Massimino Rosso Verona van Vini Venturini heeft een dicht, ondoordringbaar robijnrood met granaatglans. Zoete aroma’s van frambozen, aalbessen en wilde aardbeien samen met tonen van vanille en bloemige hints van rode rozen verleiden de neus. Massimino is een wijn die een hoge mate van compactheid in de mond tot uitdrukking brengt, maar ook een uitstekende balans: het alcoholgehalte wordt gecompenseerd door de frisheid, en de merkbaar hartige droogheid van de tannines begeleiden de staart, met een gelukkige terugkeer van fruitjam aan de helemaal op het einde.

Drinken bij… 

Deze Massimino Rosso Verona is een wijn die verkregen wordt door een korte inroting van de druiven die de wijn een extra rond, fluweelachtig karakter geeft. Uitstekend bij gemengde schotels van gegrild vlees, voor een originele combinatie raden we je aan om het te proberen met gekruid voedsel zoals een vleesgoulash of een pittige groentesoep.

Over Valpolicella

Het Italiaanse wijnhuis Venturini ligt in San Floriano een dorp in de buurt van San Pietro (Verona). Het wijnhuis werd opgericht in 1963 en blijft groeien dankzij liefde, ervaring en hard werk van drie generaties. Deze familie is geworteld in de regio Valpolicella. Valpolicella is een Italiaanse rode wijn met het kwaliteitslabel Denominazione di Origine Controllata (DOC) die wordt geproduceerd in de provincie Verona. In het gebied van Valpolicella werd al in pre-Romeinse en Romeinse tijden door de aeti een bij de Romeinen geliefde wijn geproduceerd die bekend stond onder de naam Retico. Na de val van het West-Romeinse Rijk bleef de wijnbouw hier behouden door het werk van de monniken van de heilige Columbanus die opereerden vanuit de Abdij van Luxeuil. In de zesde eeuw kwamen zij in Frankrijk met een nieuwe manier van vinificatie die vanaf de zevende eeuw navolging kreeg in Noord- en Midden-Italië.