Abatemasi
Type wijn
Jaargang
Land
Regio
Landbouw
Druif
Wijnhuis
Afsluiting
Product ID
€ 21,95
11 op voorraad
11 op voorraad
- ✓ Gratis verzending vanaf €75
- ✓ Voor 18:00 besteld, morgen verzonden*
- ✓ Veilig en gemakkelijk betalen
Awards
90 Punten Falstaff 2017
Gouden Medaille Mundus Vini 2017
90 Punten Gilbert & Gaillard 2016
Beschrijving
Extra informatie
Beoordelingen
Over wijnhuis
Abatemasi
Samenstelling:
90% Negroamaro, 10% Primitivo
Één van de meest verfijnde Negroamaro wijnen, mede doordat er 10% Primitivo is toegevoegd waardoor de wijn perfect is uitgebalanceerd. De combinatie met onze wijnmaker maar deze wij tot een absolute aanrader.
We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Abatemasi vandaag bij De Druivenboer.
Smaak en geur
Deze Abatemasi van Produttori di Manduria heeft in de neus tonen van vanille en kaneel, donkere chocolade en humus. Hints van rijpe kersen en zwarte bessencompote zijn verweven met zoethouttonen in perfecte balans. In de mond is het warm en zacht, met soepele en fijne tannines. Lekker doorzettingsvermogen.
Drinken bij…
We raden je aan om deze Abatemasi te drinken bij met honing geglazuurde eendenfilet, kikkererwtensoep of geroosterd lamsvlees.
Over Puglia
Puglia wat ook wel bekend staat onder de naam Apulië ligt in de hak van de laars van Italië. Het is de de meest zuidoostelijke regio in Italië. Ondank de enorme productie van olijven is deze regio ook één van de belangrijkste wijnregio’s van het land. De wijnregio Salento is de meeste bekende van streek en is dan ook het meest zuidelijk gelegen in de Puglia regio. Zowel de Negromaro en vooral de Primitvo zijn door Puglia op de wijnwereldkaart gezet. De regio kent 4 DOCG’s en 28 DOC’s. Een wijngebied met uitmuntende klasse! De kust van Puglia is maar liefst 350 kilometer lang en grenst aan de Adriatische kust. De naam Puglia komt voort uit de Latijnse naam apluvia, wat betekent ‘gebrek aan regen’. Deze regio is dan ook over het algemeen zeer warm en droog.
* De foto kan afwijken van de vintage die nog op voorraad is. Specifiek op zoek naar een bepaalde vintage? Neem contact met ons op en wij controleren dit graag voor je.
Inhoud | 0.75 liter |
Gewicht | 1.2 kg |
Herkomstbenaming | Salento IGP Negroamaro |
Wijngaard | Wijngaarden van 50 jaar oud, geteeld volgens Alberello en Espalier methode. Beplanting van 4000 planten per hectare. |
Druivenrassen | Negroamaro, Primitivo |
Smaakimpressie | In de neus diepe complexe aroma’s van kersen, kruiden, tabak, vanille en kaneel en iets aards. In de mond fluweelzachte tannines, delicate frisheid met een lange afdronk. |
Vinificatie | Strenge selectie met vervolgens een maceratie van 2 weken met dagelijks remonteren. Fermentatie op 29*c met malolactische gisting. Vervolgens 12 maanden rijping in barriques. |
Houtopvoeding | 12 maanden op Frans eiken barriques. |
Alcoholpercentage | 15% |
Zuurgraad | 5.15 gram/liter |
Restsuiker | 0.6 gram/liter |
Serveren | 16-18°C |
Bewaren | Tot 5 jaar na oogst. |
Reviews
There are no reviews yet.
Produttori di Manduria
1932 in dit jaar is Consortzio Produttori Vini opgericht. Het ontwerp van een project wat heel belangrijk is gebleken; namelijk het concentreren van wijnmakers uit Manduria. Vervolgens werd er op een uiterst efficiënte en adequate manier gewerkt aan de allermooiste wijnen uit Puglia. Primitivo di Manduria staat voor cultuur, de warmte, de zon en de onophoudelijke zorg voor het terroir en de verbinding van de bewoners van dit prachtige gebied met de kunst van het wijnmaken.
Ruim 400 wijnboeren werkzaam op ruim 900 hectare zijn aangesloten bij dit Consortium en zijn daar trots op. Niet voor niets “Maestri del Primitivo”
Rond 1700 ontdekte Don Francesco Filippo Indellicati, die als monnik verbonden was aan de kerk van Gioia del Colle dat sommige wijnranken eerder rijp waren dan andere.
Deze druiven waren bijzonder smaakvol en donker. Deze Primitivo druiven waren in Augustus al klaar om te oogsten, en vond in Manduria zijn thuis. Heden ten dage worden er naast Primitivo ook Negroamaro en Malvasia verbouwd en ook steeds vaker de Fiano en Chardonnay.