Uby n002 Colombard Ugni Blanc
Type wijn
Jaargang
Land
Regio
Landbouw
Druif
Wijnhuis
Afsluiting
Product ID
€ 10,95 € 9,95
31 op voorraad
31 op voorraad
- ✓ Gratis verzending vanaf €75
- ✓ Voor 18:00 besteld, morgen verzonden*
- ✓ Veilig en gemakkelijk betalen
Type wijn
Land
Landbouw
Wijnhuis
Product ID
Beschrijving
Extra informatie
Beoordelingen
Over wijnhuis
Uby n002 Colombard Ugni Blanc
Samenstelling:
80% Colombard, 20% Ugni Blanc
De N002 Colombard Ugni Blanc afkomstig van Domaine Uby ligt in het gebied van de Côtes de Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk. Het is er prachtig groen en heuvelachtig met een gematigd klimaat zo aan de voet van de Pyreneeën. De ongeveer 18 ha wijngaard van Domaine Uby is volledig biologisch en ligt in de buurt van een prachtig meer. Mede door de duurzame wijnbouw van de familie Morel is het natuurgebied dat eromheen ligt behouden gebleven. De uiterst zeldzame, bedreigde, Europese moerasschildpad leeft daar en heeft zijn broedplaats in en rond het meer. De Côtes de Gascogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een groen en prachtig, heuvelachtig gebied. Er heerst een gematigd klimaat doordat het aan de voet van de Pyreneeën ligt.
We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Uby N002 Colombard Ugni Blanc vandaag bij De Druivenboer.
Smaak en geur
Deze N002 Colombard Ugni Blanc van Uby heeft een verrassende melange van passievrucht, grapefruit en limoen. In de mond versterken de fijne bulles de fruitaroma’s. Een verrassende balans tussen zachtheid en frisheid.
Drinken bij…
Deze wijn is makkelijk te drinken, 002 moet je heel gekoeld ontdekken in een prachtig champagneglas. Colombard en Ugni Blanc geven de bubbels een unieke fruitige knapperigheid.
Over Côtes de Gascogne
Côtes de Gascogne is een wijnbouwdistrict in Gascogne dat voornamelijk witte wijn produceert. Het is voornamelijk gelegen in het departement de Gers in de voormalige regio Midi-Pyrénées (nu onderdeel van de regio Occitanie), en het behoort tot het wijngebied Zuidwest-Frankrijk. De aanduiding Côtes de Gascogne wordt gebruikt voor een Vin de Pays (“landwijn”) die in het Armagnac-gebied wordt geproduceerd. Het decreet van 13 september 1968 creëerde het verschil tussen een Vin de Pays en eenvoudiger tafelwijn, de zogenaamde Vin de table. De aanduiding Côtes de Gascogne verplicht de producenten om de strengere regels en productienormen te respecteren, die werden aangenomen met het decreet van 25 januari 1982.
Inhoud | 0.75 liter |
Gewicht | 1.2 kg |
Herkomstbenaming | Vin de France |
Wijngaard | Eigen wijngaarden aan de voet van de Pyreneeën op slibachtig zand en klei. |
Druivenrassen | Colombard, Sauvignon |
Smaakimpressie | In de neus hele perzik en citrusvruchten, in de mond perfect uitgebalanceerde zuren en een mooie frisse afdronk. |
Vinificatie | Nachtoogst, maceratie van hele vruchten, pneumatische persing. fermentatie bij lage temperatuur en rijping op fijne droesem. |
Houtopvoeding | Geen |
Alcoholpercentage | 11% |
Zuurgraad | Onbekend |
Restsuiker | 10 gram/liter |
Serveren | 10°C |
Bewaren | Tot 2 jaar na oogst. |
Reviews
There are no reviews yet.
Uby
Afkomstig van een generatie Zwitserse wijnbouwers die in 1920 in Frankrijk aankwamen en uit een lijn van Armagnac-wijnbouwers, zorgt François Morel al 10 jaar voor de ontwikkeling van het familiedomein met eenvoud en dynamiek.
Hij drukt zijn passie uit door zijn wijnen: kwaliteitswijnen van plezier, wijnen van gezelligheid en delen zoals de wijnen van de Gascogne en de regio.
Tussen kennis en moderniteit.
Een nieuwe kelder die de veiligheid en ontwikkeling van het landgoed garandeert, werd gebouwd in 2012. Het is ontworpen om expertise en technische expertise te combineren, van het maken van wijn, rijping en opslag tot het verpakken van onze wijnen.
Door de constante inzet om de traceerbaarheid van wijnstok tot consument te optimaliseren, garanderen ze de continuïteit van de UBY-kwaliteit.
Nachtoogst op de vervaldag met bescherming van de oogst. Huidmaceratie, inert pneumatisch persen (beschermd tegen zuurstof), fermentatie bij lage temperatuur, rijping op fijne droesem, mengen en bewaren in temperatuurgeregelde vaten. De vinificatie van het ONE-gamma is identiek aan die van het UBY-gamma, met echter een rijping van 3 maanden in eikenhouten vaten. De kleine manseng worden rijp geoogst. De wijnen worden op klassieke wijze gevinifieerd. Bij het bottelen wordt CO 2 toegevoegd. Percelen van Ugni Blanc en meer recentelijk Folle Blanche zijn geselecteerd op getaande zandgrond om Uby Armagnac zijn elegantie, soepelheid en fruitigheid te geven.
De distillatie gebeurt op het landgoed in een traditionele ketel. Het is tijdens het rijpen in lokale eikenhouten vaten dat de wonderbaarlijke alchemie tussen alcohol en hout plaatsvindt. De eau de vie wordt dan dit nobele product met een amberkleurige kleur waarvan de finesse en rijkdom de vervulling zijn van grote beloften aan het einde van een langzame evolutie onder de waakzaamheid van de wijnboer.
Naar een duurzame landbouw.
De volledige UBY-wijngaard is al 10 jaar gecertificeerd voor Wijnbouw Raisonnée Contrôlée. Graangewassen zijn biologisch, evenals 12 hectare wijnstokken. Er worden nieuwe investeringen bestudeerd om de evolutie van de wijnstok en zijn behoeften in overeenstemming met zijn biologische cyclus precies te ondersteunen, met als doel zijn natuurlijk evenwicht te ontwikkelen.