Cremant De Bourgogne Brut Rosé

(1 klantbeoordeling)

Type wijn

Jaargang

Land

Regio

Landbouw

Wijnhuis

Afsluiting

Product ID

2095

 19,50

60 op voorraad

60 op voorraad

+ Doos(6)
*ma - do

Type wijn

Land

Landbouw

Wijnhuis

Product ID

2095

Jaargang

Regio

Druif

Afsluiting

Albert Bichot Cremant de Bourgogne Brut Rosé

Samenstelling:

80% Pinot Noir, 12% Chardonnay en 8% Gamay.

Dankzij zijn subtiele kleur en zijn aromatische profiel is onze Crémant de Bourgogne Brut Rosé een “wijn van plezier”! De Pinot Noir biedt verrukking en intense fruitaroma’s, terwijl de Chardonnay de bloemige tonen en zijn frisheid brengt. De Gamay is de perfecte extra touch, dankzij zijn knapperigheid en levendigheid.

We vertellen je graag meer over de samenstelling, smaak, geur en herkomst, maar zelf proeven zegt meer dan duizend woorden. Bestel de Cremant de Bourgogne Brut Rosé vandaag bij De Druivenboer.

Samenstelling

De Albert Bichot Cremant de Bourgogne Brut Rosé is een fris en fruitige droge rode wijn samengesteld uit 100% Gamay.

Smaak en geur

Deze Mousserende wijn is een fijne, gelijkmatige bubbel. Bessen (zwarte bes, framboos) in de neus met een vleugje citrus, gevolgd door een verrukkelijk gehemelte vol levendigheid en frisheid.

Drinken bij…

De smaak is ideaal als aperitief of bij desserts (sabayon van wilde aardbeien, meringuetaart met pruimen). De zonnige natuur maakt het ook geschikt voor de Mediterrane en Aziatische keuken.

Herkomst Cremant de Bourgogne

Als we het hebben over mousserende wijn (cremant) uit de Bourgogne dan kenmerkt deze zich vaak door zijn fruitige karakter. De wijnregio maakt deel uit van de regio Bourgogne-Franche-Comté in Frankrijk. De streek is bekend van de wijn die wordt gemaakt van de Chardonnay en Pinot Noir. Dit zijn ook de belangrijkste druiven die worden gebruikt om crémant de Bourgogne te produceren. De druivenrassen die daarnaast worden gebruikt zijn Aligoté en Gamay. Wat minder vaak gebruikt, maar wel toegestaan zijn de druivenrassen Pinot Gris, Pinot Blanc, Melon de Bourgogne of Sacy. Net als champagne wordt crémant de Bourgogne geproduceerd volgens de méthode traditionelle. Dat geeft een idee van de hoge kwaliteit die met deze mousserende wijn wordt nagestreefd.