Wijnlogger Norbert - De Druivenboer

Lalande de Pomerol is maar een klein wijngebied ten noordoosten van Bordeaux, maar je kunt er grootse wijnen vinden. En tegen een schappelijke prijs…

De Dubard familie maakt hier een prachtige wijn, die zich laag na laag openbaart nadat je de fles hebt opengemaakt, vooral dus een wijn om langzaam van de genieten.

Lalande de Pomerol

Aanvankelijk is de neus nog wat “schuw”, maar na rondwalsen in een groot glas, en kleine slokjes slurpen (nee dit geen aanstellerij bij het proeven, door de lucht die je bij het slurpen bij de wijn laat komen proef je meer, probeer het maar eens!) opent de wijn zich en dan geurt de wijn naar zwarte bessen, viooltjes, amandel, pruim, cedarhout en zoethout.

Lalande de Pomerol

Ook de smaak ontwikkeld zich voortdurend en dat laat je lang (als je je tenminste kunt bedwingen en niet gelijk de fles leegdrinkt!) genieten en steeds weer nieuwe smaken ontdekken: zwarte bessen, pruim, peper, vanille, aarde, leer, chocolade. De tannines zijn aanwezig maar zacht en de wijn is elegant en ook stevig.

Ik eet graag lam rond Pasen. Bordeaux en lam…wat zal ik zeggen….klassiek…heerlijk…harmonieus…mooi….

Lalande de Pomerol

Maar ik hou wel van een beetje lef en experiment dus marineerde ik het lam in sojasaus, olijfolie, balsamico, verse gember, honing, knoflook en verse koriander. 

(DO try this at home, en vergeet niet de marinade in te koken en te monteren met boter tot een verrukkelijke saus!). Daarbij “baked potatos” met roze harissa en tahin en gecarameliseerde uien in miso en boter. 

Lalande de Pomerol

Het was een beetje een gok, maar wat paste de wijn er goed bij, zelfs bij de toch behoorlijk pittige aardappelen. 

Waar ik eerst een beetje bang was om “uit de bocht” te vliegen, was ik blij met het resultaat. Het was inderdaad: klassiek, heerlijk, harmonieus, mooi, maar ook: spannend, uitdagend, nieuw en verrassend. 

De wijn is nog jong maar prima op dronk, mijn advies is om de wijn zeker een uur van te voren open te maken en ook decanteren doet de wijn goed. 

Benieuwd hoe deze wijn smaakt? Je kunt hem via deze link bestellen:

3 Comments

 • Peter
  Posted 03/04/2021 13:51 4Likes

  Wauw wauw wauw!! Heerlijk!

 • Marrit
  Posted 03/04/2021 17:25 5Likes

  Mooi blog Norbert! Deze wijn klinkt zeer goed

 • Jonathan
  Posted 04/04/2021 11:12 3Likes

  Heel mooie blog Norbert..
  Mooie beschrijving van de wijn!!
  En heerlijke pairing !!

Add comment

Name
E-mail
Website
Comment

Share this:

Winkelmand
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0