
Toen ik eind jaren tachtig serieus geïnteresseerd raakte in wijn was dat voornamelijk rood en altijd uit de Médoc en rond Bordeaux waarbij vooral Graves mijn voorkeur hadden. Dit heeft lang geduurd en nog steeds kies ik vaak wijn uit deze streek.
Rosé was iets wat ik liet liggen voor jaren.. proefde weleens maar het was niet aan mij besteedt.
Hierin is pas sinds een aantal jaren verandering in gekomen. En sinds mijn interesse in deze wijn is ‘noem het toeval‘ het marktaandeel wereldwijd groeiende.. De laatste 2 jaar zelfs 30%.
Voor het diner beginnen we altijd met een lekker broodje. Vandaag belegd met foie gras op een bedje van rucola met balsamico. Met alvast een glas Pécharmant.

Bij mijn voorgerecht (getrancheerde eendenborstfilet met rucola en viooltjes)
Waarover een saus van balsamico blaze met honing en mosterd in een mooie olijfolie, hebben we de meest fantastische rosé gedronken die er is!
De Noblesse van Château Camparnaud. Extreem verfijnd, gemaakt in een zeer beperkte oplage van grofweg 300 flessen.
Alleen de beste druiven zijn goed genoeg om deze super uitgebalanceerde wijn te maken die alles en nog meer heeft dan je van een Provence Rosé mag verwachten.

Het hoofdgerecht bestaat uit truffel aardappel uit de oven met een duifje uit, Anjou’. In een saus van balsamico en fond, samen met cantharellen en wilde paddestoelen (een verfijnde wild smaak, een delicatesse waar Fransen trots op zijn).
Bij dit gerecht dronken we mijn absolute favoriet, Pécharmant ‘2014’ van Chàteau Champarel van de fam. Bouché. Deze wat onbekende wijn komt uit de Bergerac regio.
Een klein gebied waar maar 15000 hl geproduceerd wordt.

Op de website van de Druivenboer wordt dieper ingegaan op het exclusieve karakter van deze wijn. De verplichte 4 rassen als Merlot, Malbec even als Cabernet Franc – en Sauvignon moeten verwerkt worden in deze Appelation.
Pas 6 jaar na botteling komt deze volle, minerale en complexe wijn tot zijn recht en heeft vervolgens nog een enorm bewaarpotentiéel van nog minstens 15 jaar. Ook hiervoor geld net als de Noblesse van Chateau Campernaud een enorm stuk exclusiviteit en dat moet ook zo blijven. Geduld om te maken, te bewaren en om er met respect van te genieten.
Elke slok is een ervaring!
Van zowel Noblesse als ook Champarel is de beschikbaarheid klein.. op is dan ook echt op.

Benieuwd hoe deze wijnen smaken? Je kan hem via deze link(s) bestellen
15 Comments
Peter
Mooie en pure combinatie!
Jonathan
Top blog..
En twee wijnen gecombineerd met heel fijne gerechten..
Ziet er top uit!!
Benieuwd om deze zeker te proeven!!
sikis izle
I have read so many content about the blogger lovers but this article is genuinely a fastidious post, keep it up. Conny Amery Killigrew
eros
Thanks a lot for the blog article. Much thanks again. Much obliged. Row Vern Amora
eros
This post will help the internet users for setting up new weblog or even a blog from start to end. Lizzie Cirillo Micah
film
I like the valuable info you provide in yur articles. Petunia Humbert Brunk
film
I believe you have noted some very interesting points , thankyou for the post. Bliss Welsh Clim
film
Thanks so much for the blog post. Much thanks again. Really Cool. Gay Vernor Viole
film
You completed various nice points there. I did a search on the matter and found nearly all people will agree with your blog. Keslie Clement Behm
sikis izle
Superb, what a weblog it is! This web site gives useful data to us, keep it up. Rhiamon Samuel Othilie
sikis izle
Really appreciate you sharing this blog post. Really looking forward to read more. Fantastic. Sharyl Rodolfo Moitoso
erotik
Our team are will swiftly as well as properly create a service warranty Premium renovation New York. Eolanda Donovan Tybald
erotik
Everything is very open with a really clear description of the issues. It was definitely informative. Your site is useful. Many thanks for sharing. Gertrudis Gawain Shirline
erotik izle
Remarkable! Its actually amazing paragraph, I have got much clear idea about from this piece of writing. Gwyn Darwin Thorvald
erotik
Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this post and also the rest of the site is very good. Fernanda Frants Lorianna