Château Camparnaud 'Prestige'

Je hebt van die dagen die perfect zijn perfect voor rosé en afgelopen zondag was zo’n dag! Na een heerlijke wandeling bij het Lutterzand en een welverdiend ijsje te hebben gegeten, is het tijd voor een fles rosé van Camparnaud, de Prestige! Persoonlijk vind ik de fles waar de wijn in zit erg belangrijk, maar deze…wauw!! 

De rosé is zalmkleurig en prachtig licht van kleur. Als rosé liefhebber, maak je mij hier dan ook erg blij mee! 

Helaas ben ik een alleenstaande drinker (arme ik haha), want mijn partner krijg ik helaas nog niet aan de wijn. 

WijnbloggerLieselotteCamparnaudPrestige

Voor mij is het de eerste keer dat ik een Camparnaud drink of ik ben mij er niet bewust van geweest. Voordat ik de wijn ga proeven wil ik eerst meer weten of dit wijnhuis. Ik deel een klein stukje met jullie…

Het wijnhuis ligt in de Provence, in het groene ‘Var’ gebied. In 2000 heeft een Nederlandse wijnexpert (Marnix Engels) het Camparnaud overgenomen. Al meer dan 300 jaar bestaat dit wijnhuis (jeetje, dat is lang!). Nadat Marnix Engels het wijnhuis heeft overgenomen is hij gaan samenwerken met de meest gerespecteerde wijnbouwers Guillaume de Chevron Villette. 

WijnbloggerLieselotteCamparnaudPrestige

Terug naar de inmiddels geopende fles! Ik controleer eerst of mijn wijnglas goed schoon is en schenk dan deze prachtig kleurige rosé in het glas. In de geur herken ik het fruitige en het iets wat zoetige van zomerfruit zoals aardbeien. De smaak is ontzettend fris, fruitig met in de afdronk kruidigheid en een licht bittere smaak.  

Ik hou ervan! Naast het glas heb ik een heerlijke borrelplank gemaakt en wat later op de avond hebben wij een sushi schaal besteld. Zelf was ik bang dat dit geen juiste combinatie zou zijn, maar de rosé paste hier goed bij. De smaak werd wat meer bitter, wat ik erg lekker vind. 

WijnbloggerLieselotteCamparnaudPrestige

2 Comments

 • Peter
  Posted 24/05/2020 21:09 4Likes

  Klinkt als zomer in mijn oren!

 • Jonathan
  Posted 30/05/2020 18:45 3Likes

  Looks like a very enjoyable Rosé
  Which I would drink with friends in summer!!
  Thank you

Add comment

Name
E-mail
Website
Comment

Share this:

Winkelmand
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0