0  0,00

Château Nardou Cuvée Bois Meney, Côtes de Bordeaux 2018 vs Château les Farcies du Pech, Pécharmant 2019

Norbert

2 februari 2022

Twee wijnen die al een tijdje klaar lagen om te proeven en over te schrijven. 2018 en 2019. Allebei geproduceerd door Vignobles Dubard. Dezelfde druivenrassen (Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Malbec). Min of meer hetzelfde gebied: Bordeaux/St.Emilion tegenover Pécharmant/Bergerac, (denk afstand Amsterdam-Utrecht). Enigszins dezelfde prijsklasse….. dat moest wel een dubbel proeverij worden!

Château Nardou Cuvée Bois Meney Côtes de Bordeaux De Druivenboer

Ik heb beide wijnen een uur van te voren opengemaakt en dat was een goed idee. De wijnen zijn gemaakt van stevige druivenrassen en zijn allebei nog jeugdig. De scherpe randjes gaan er zo een beetje vanaf.

De wijnen presenteren zich vooral met cassis, vanille, laurier, bramen, cacao, tabak, peper en groene paprika. Dat komt naar voren in zowel de geur als de smaak.

Ook de mooie donkere kleur is vergelijkbaar. En de afdronk is bij beide wijnen dik in orde!

Château Nardou Cuvée Bois Meney Côtes de Bordeaux De Druivenboer

Wat maakt dan het verschil?

Beide wijnen hebben gerijpt op eikenhouten vaten. Bij de Pécharmant pakt dit net iets geraffineerder uit: je proeft bij wijze van spreken de vaten (en daardoor vanille) terug, zonder dat het overdreven wordt.

Tannine. Zowel bij de Bordeaux als de Pécharmant zijn deze duidelijk aanwezig, bij de laatste zijn ze wat zachter.

Château Nardou Cuvée Bois Meney Côtes de Bordeaux De Druivenboer

Eindoordeel: deze twee wijnen zijn zeker aan elkaar gewaagd, de stijl komt grotendeels overeen, met subtiele verschillen. Voor meer fruit kies je de Bordeaux, voor een wat meer donkere stijl kies je de Pécharmant. Persoonlijk vond ik de Pécharmant net een tandje complexer, maar de wijn is dan ook iets duurder.

Château les Farcies du Pech Pécharmant De Druivenboer

Standaard combineer je hier gemakkelijk (klassieke) vleesgerechten bij, maar, ook doordat wij veel minder vlees eten, en, om eens iets anders te doen dan gebruikelijk maakten we er een visgerecht bij.

Snert De Druivenboer

We maakten een “snert” van verse doperwten, op het vel gebakken skrei (winter kabeljauw, een specialiteit!), geroosterd roggebrood, kroepoek van daslook en olie van lariks.

En daar past een stevig rode wijn heel goed bij! Een interessante combinatie, omdat zowel de wijn als het gerecht fier overeind bleven, zonder dat ze elkaar echt complementeerden, maar gewoon als twee collega’s die goed kunnen samenwerken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Direct deze wijn kopen?

Uitverkocht

Mis nooit onze beste wijnen en nieuwste acties.

Direct deze wijn kopen?

Blijf op de hoogte van de beste wijnen

Volg de Druivenboer op Instagram

    0
    Winkelwagen
    Je hebt geen producten in je winkelwagenVerder winkelen
    Aanbevolen voor jou
      Verzendkosten berekenen
      Pas coupon toe

      Wijn zoeken

      Direct naar

      Uitgelichte wijnen

      Ben je 18 jaar of ouder?

      Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn

      Cadeauverpakkingen voor 1 fles

      Doorzichtige wijntas

      € 1,75

      Wijndoos zwart

      € 2,50

      Houten wijnkist

      € 5,00

      Cadeauverpakkingen voor 2 flessen

      Wijntas

      € 0,50

      Luxe wijntas

      € 3,50

      Houten wijnkist

      € 6,00