Geluk kan soms zo simpel zijn, zoals het nuttigen van een overheerlijk glas wijn!
Een Nieuw jaar en nieuwe blogs …
Ook al is het afgelopen jaar heel uitzonderlijk geweest wegens de wereldwijde pandemie,hebben we toch uitgekeken naar het ontdekken van steeds nieuwe prachtige wijnen..en zoals reeds gezegd geeft dit een gevoel van rust en geluk..
In deze blog gaan we even naar Zuid-Italie met name de hiel van Italie Regio Puglia, de zuidelijke grens van de provincie Taranto..
Produttori di Manduria, met name de wijn Abatemasi 2017 met samenstelling van 90% Negroamaro druif en 10% Primitivo.
Wetende dat die regio heel mooie wijnen maakt met specifieke smaak en neus is dit er ook eentje die wel geliked wordt.. Alleszins door mij toch.. mooie neus en ronde smaak!
Deze wijn heeft een heel mooie balans omwille van de 10% Primitivo druif die is toegevoegd.
Het is een stevige wijn met medium tannines, half droog en eerder ronde kant.
-Neus / Eik, kruidig, tabak beetje vanille en aroma’s van kersen..
-Smaak / Fluweelzachte tannines en zachte afdronk
En toch verfijnd .. dus je hoort dit is heel wat wijn
Beetje achtergrond info dat altijd leuk is, de druiven worden hand geplukt in september met een gemiddelde van 7000 kg per hectare.
Heeft in Franse eiken barriques 12 maand houtopvoeding gehad.
Wat ik heerlijk vind!
En terwijl hij een alcohol van 15% heeft valt deze heel goed mee.. Zeker als je eens goed wilt slapen (hahaha)
Wat voor mij wel belangrijk is dat ik wijnen wat op stock in kelder kan bewaren.
Deze kan je tot een 5 jaar na oogst bewaren wat niet heel veel is maar wel leuk..
Nu wat jullie ondertussen weten is dat ik steeds wel iets probeer te combineren met eten en wijn..
Bij wijnen zoals deze raad ik jullie aan om Rundsvlees, pasta’s maar ook wel bij lams ragout.
Bij deze heb ik zelf steak Wellington gemaakt .. met gegrilde / zoete aardappel met wat kruidige eindtoets.
Ik vond deze combinatie heel geslaagd… maar ieders smaak verschilt, dus pasta was ook wel een mooie keuze geweest.
Kortom gezegd
Ik ben blij dat we weer op dreef zijn voor de komende maanden.
Ik kijk er alleszins naar uit om jullie terug te vergezellen met de heerlijke wijnen van De Druivenboer en bijpassende gerechten!
Ik zou zeggen neem een glaasje wijn en lets go for it !!!