Geluk kan soms zo simpel zijn, zoals het nuttigen van een overheerlijk glas wijn!

Een Nieuw jaar en nieuwe blogs …

Ook al is het afgelopen jaar heel uitzonderlijk geweest wegens de wereldwijde pandemie,hebben we toch uitgekeken naar het ontdekken van steeds nieuwe prachtige wijnen..en zoals reeds gezegd geeft dit een gevoel van rust en geluk..

Puglia views De Druivenboer

In deze blog gaan we even naar Zuid-Italie met name de hiel van Italie Regio Puglia, de zuidelijke grens van de provincie Taranto..

Produttori di Manduria, met name de wijn Abatemasi  2017 met samenstelling van 90% Negroamaro druif en 10% Primitivo.

Puglia on the map De Druivenboer

Wetende dat die regio heel mooie wijnen maakt met specifieke smaak en neus  is dit er ook eentje die wel geliked wordt.. Alleszins door mij toch.. mooie neus en ronde smaak!

Deze wijn heeft een heel mooie balans omwille van de 10% Primitivo druif die is toegevoegd.

Het is een stevige wijn met medium tannines, half droog en eerder ronde kant.

-Neus / Eik, kruidig, tabak beetje vanille en aroma’s van kersen..

-Smaak / Fluweelzachte tannines en zachte afdronk

En toch verfijnd .. dus je hoort dit is heel wat wijn

Abatemasi De Druivenboer

Beetje achtergrond info dat altijd leuk is, de druiven worden hand geplukt in september met een gemiddelde van 7000 kg per hectare.

Heeft in Franse eiken barriques 12 maand houtopvoeding gehad.

Wat ik heerlijk vind! 

En terwijl hij een alcohol van 15% heeft valt deze heel goed mee.. Zeker als je eens goed wilt slapen (hahaha)

Wat voor mij wel belangrijk is dat ik wijnen wat op stock in kelder kan bewaren.

Deze kan je tot een 5 jaar na oogst bewaren wat niet heel veel is maar wel leuk..

Puglia storage De Druivenboer

Nu wat jullie ondertussen weten is dat ik steeds wel iets probeer te combineren met eten en wijn..

Bij wijnen zoals deze raad ik jullie aan om Rundsvlees, pasta’s maar ook wel bij lams ragout.

Bij deze heb ik zelf steak Wellington gemaakt .. met gegrilde / zoete aardappel met wat kruidige eindtoets.

Abatemasi De Druivenboer

Ik vond deze combinatie heel geslaagd… maar ieders smaak verschilt, dus pasta was ook wel een mooie keuze geweest.

Kortom gezegd

Ik ben blij dat we weer op dreef zijn voor de komende maanden.

Ik kijk er alleszins naar uit om jullie terug te vergezellen met de heerlijke wijnen van De Druivenboer en bijpassende gerechten!

Ik zou zeggen neem een glaasje wijn en lets go for it !!!

Benieuwd hoe deze wijn smaakt? Je kunt ze via deze link bestellen:

7 Comments

  • Daniela
    Posted 14/03/2021 15:39 4Likes

    Great post like always!!! Lovely explanation about this italian region!! Congrats !!

  • Anneleen
    Posted 14/03/2021 15:43 3Likes

    Whoow weer eens een super blog van jou.. En wat voor eentje is het ! De smaken zullen echt wel super zijn geweest daar ben ik zeker van! Top gerechtje en vast en zeker een top wijn!! Op naar de volgende blog ☺️

  • Staes Adele
    Posted 15/03/2021 09:49 2Likes

    Weer een mooie verwoording naar wijn & spijs. En dat het lekker is daar twijfel ik niet aan 4 ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ is hier op zijn plaats.

  • Wendy
    Posted 15/03/2021 10:46 2Likes

    Telkens weer even wegdromen bij het lezen van jou nieuwe blog. Zowel de regio, de wijn en jou bijpassende gerecht, lijken me weer super!

  • Eric
    Posted 15/03/2021 14:47 2Likes

    You are not only a wine lover and great chef but also a good writer buddy

  • Natalie
    Posted 15/03/2021 16:18 3Likes

    Wat een mooie Blog weer Jonathan! Ben benieuwd naar de wijn en het gerecht lijkt me heerlijk maar zal toch qua gemak voor een Pasta gaan! Ik kijk uit naar je volgende Blog!!

  • Etty
    Posted 16/03/2021 01:11 2Likes

    Wat moet een mens nog zeggen bij het lezen van jouw blog? Ik val elke keer in herhaling. Zoals gewoonlijk heb je hier weer veel tijd en opzoekwerk in gestopt. Leuke details,toffe pairing, en zo omschreven dat ne mens gewoon deze wijn wil proberen. Top,houden zo

Add comment

Name
E-mail
Website
Comment

Share this:

Winkelmand
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0